Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Bünyesinde 2009 -2010 Öðretim Yýlýnda yapýlan kurs çalýþmalarýnýn sona ermesiyle birlikte Ýlçe Merkezi ve Nizip’e baðlý Köylerde Nakýþ ve Giyim Kurslarýna yönelik sergi açýlýþlarý yapýlmaya baþladý. Nizip’e baðlý Ýkizce Köyü’nde Kurs Öðretmenleri Firdevs Erdem ve Mesude Serçe’nin Eðitmenliðindeki Kursiyerler hazýrladýklarý El Emeði-Göz Nurundan ürünleri sergiledi. Ýkizce Köyü’nde ki Nakýþ ve Giyim Kursu sergi açýlýþýna Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt ve Þube Müdürleri, Nizip Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Ýkizce Ýlköðretim Okulu Müdürü Hakký Dönmez, Köy Muhtarý Yahya Açýkgöz ve Köy Sakinleri katýldý. Ýkizce Ýlköðretim Okulu Konferans Salonunda düzenlenen “Nakýþ ve Giyim Sergisi” 1 dakikalýk Saygý Duruþu ve Ýstiklal Marþýyla baþladý. Serginin açýlýþ kurdelesi Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz tarafýndan kesilirken, sergiyle ilgili çeþitli konuþmalar yer aldý. Genç Kýzlarýn hazýrladýðý ürünleri yerinde gören davetliler sergilenen ürünlere ilgi gösterdi. Açýlýþ sonrasý katýlýmcýlara yer sofrasýnda yemek ikramýnda bulunuldu.
Kaynak NrtMedya