Sevgili hemþehrilerim,
05.06.2010 ile 13.06.2010 tarihleri arasýnda organize edilen,ÝSTANBUL GAZÝANTEP'LÝLER BULUÞMASI,Kadýköy eski vapur iskelesi(Beþiktaþ iskelesi)meydanýnda baþlamýþtýr.
05.06.2010 tarihinde tesadüfen tanýk olduðum bu olayý biraz anlatayým.
Vapurla Karaköy'den gelirken,bir afiþ gözüme çarptý,Gaziantep'liler buluþmasý vs. yazýyordu.
Vapurdan inince afiþi okumak üzere oraya yöneldim.Hemen buluþmanýn olduðu tarafa gittim.
Öncelikle DÜRÜMCÜ EMMÝ standýný gördüm,büyükçe bir alana yayýlmýþ vaziyette.
Birleþtirilmiþ iki üç masaya dikkat ettim.Birinde Ýslahiyeliler derneði,diðerinde ise Güngören Nizipliler derneði yazýyordu.Ýslahiyeliler in masa da üç beþ kiþi vardý.
Tezgaha doðru ilerledim ve Rüstem Cankesen kardeþimizi gördüm,yoðundu,konuþamadýk.
Müslüm'ü aradým,bilgisi var mý diye,vardý ama o kadar.
Ýstanbul Nizipliler derneðine ait masa yoktu,baþkan ve diðer arkadaþlarýn haberi var mý,yok mu,onuda bilmiyorum.
Her neyse,Seyidoðlu,Samet Usta,Eksen Mobilya,Üçer Zýmpara,Gaziantep belediyesi nin olduðu stanlar mevcut.
Üçer Zýmpara nýn bulunduðu stand da,sahibi ve Gaziantepliler Derneði baþkaný Mehmet Güçtekin ile Güngören Nizipliler derneði baþkaný Ali Aðýr beyler vardý,ben onlarý,onlarda beni gördü ve oturup biraz muhabbet ettik.
Daha sonra ki turumda ise Ýnal Aydýnoðlu beyi de gördüm.
Ýlk gün olduðu için henüz standlar tam hazýr deðildi.Tanýtým eksikliði vardý ki,herkes bilmiyor.
Programa göre her gün sanat müziði ve halk müziði gibi etkinlikler de var.
Tüm hemþehrilerimize duyurulur.
Selamlarýmla.