Sosyal Güvenlik Kurumu Nizip Merkez Müdürlüðü ve Nizip Ticaret Odasý iþbirliði ile bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamýnda Nizip Ticaret Odasý Meclis Toplantý Salonu’nda “Kayýt Dýþý Ýstihdam ve Ýþsizlik” konulu bir seminer düzenlendi. Saat 16.00 da baþlayan Seminere Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Sosyal Güvenlik Ýl Müdürü Ahmet Yetim, Sosyal Güvenlik Kurumu Nizip Merkez Müdürü Cengiz Yýldýrým, Nizip Ticaret Odasý Baþkaný Mehmet Özyurt, Ticaret Odasý Baþkan Yardýmcýsý Mustafa Doktoroðlu Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Abdullah Altýnbaþ, Nizip Ýlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç, çok sayýda Oda Üyesi ve Firma Yetkilileri katýldý. Saygý Duruþu ve Ýstiklal Marþý’nýn okunmasýyla baþlayan Seminerin açýlýþ konuþmasýný Sosyal Güvenlik Kurumu Nizip Merkez Müdürü Cengiz Yýldýrým yaptý. Cengiz Yýldýrým konuþmasýnda; “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak Nizip ve Karmamýþ Ýlçelerinde yapýlan çalýþmalar kapsamýnda iþçi çalýþtýran iþyerlerini Sosyal Güvenlik kapsamý altýnda kayýt altýna alýndýðýný ve Kayýt Dýþý Ýstihdam ile ilgili birçok çalýþmalar yaptýklarýný söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep Ýl Müdürü Ahmet Yetim ise konuþmasýnda; “Kayýt Dýþý Ýstihdam bilindiði gibi ülkemizin en büyük sorunlarýndan biridir. Ýþsizlik ve Kayýt Dýþý Ýstihdam birbirini tamamlayan iki unsurdur. Ýþsizlik artýðýnda Kayýt Dýþý Ýstihdamýnda artýðý bir gerçektir, bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu olarak amacýmýz Kayýt Dýþý Ýstihdamý en asgari seviyeye çekmek ve sisteme prim ödeyen yeni kiþileri eklemektir” diye konuþtu. Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz ise konuþmasýnda, Kayýt Dýþý Ýstihdamýn çözülmesi ve üzerine gidilmesi gereken bir problem olduðunu belirterek konunun planlanýrken iþsizliðin ve Kayýp Dýþý Ýstihdamýn gerçek anlamda ne olduðu bilinmesi gerektiðini vurguladý. Seminerde yapýlan çeþitli konuþmalarýn ardýndan Gaziantep Ýl genelinde en çok iþçi çalýþtýran ve en çok prim ödeyen Sayýnlar Gýda Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Þ adýna Ýþletme Genel Müdürü Yusuf Ýzzettin Zirek ve Beþler Gýda ve Kimya adýna Yönetim Kurulu Üyesi Ýbrahim Tutar’a “Teþekkür Mektuplarý” verildi. Seminerin sonunda Sosyal Güvenlik Kurumu Ýl Müdür Yardýmcýsý Mustafa Baþtaþ’ýn vermiþ olduðu bilgilerle son buldu.
Kaynak NrtMedya