Ýlçemiz ve Köy Okullarýndan oluþan toplam 44 Ýlköðretim Okulu’nun 12 Grup halinde yarýþtýðý Ýlköðretim 4. ve 5. Sýnýflar Arasý Bilgi Yarýþmasý Finali dün yapýlmýþ olup yapýlan Final Yarýþmasý’nda toplam 18 soruyla Öðrenciler kýyasýya yarýþmýþtý. Bilgi Yarýþmasý sonucunda 1. ve 2. belirlenemez iken 100 puan alan Mustafa Özkaya Ýlköðretim Okulu 3. ve 80 puan alan Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okulu ise 4. olmuþtu. Ancak Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu’nun sorulan sorular arasýnda Fen Bilgisi Dersinden oluþan 8. soruya itiraz etmesi üzerine ilk iki belirlenememiþ, bunun üzerine bugün Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü Öðretmenlerden oluþan Jüri Üyeleri itirazý deðerlendirmeye aldý. Yapýlan itiraz Ýkinci Komisyona yönlendirildi. Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu’nun itirazý üzerine Jüri Üyeleri soru üzerinde bir çalýþma yaparak Bilgi Yarýþmasý’nýn birincisi ve ikincisi belirlenmiþ oldu. Yapýlan Final Yarýþmasý’nda 130 puan alan Özel Emine Özyurt Ýlköðretim Okulu Finalin 1.si olarak belirlenirken, 120 puan alan Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu ise ikinci oldu. Bununla birlikte dereceye giren Okullara yönelik Ödül Töreni yapýldý. Ödül Töreni’ne Nizip Ýlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç, Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Üyesi Ýbrahim Sarý, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ekmekçi, Milli Eðitim Þube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öðretmenler ve çok sayýda Öðrenciler katýldý. Ödül Töreninde konuþma yapan Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, buradaki asýl amacýmýz Okul Öðrencilerinin toplum önünde kendilerini en iyi þekilde ifade edebilmeleri ve eðitimde cesaret duygularýný arttýrabilmeli diyerek tüm Öðrencilere baþarýlar diliyorum dedi. Daha sonra yapýlan Ödül Töreni’nde dereceye giren Okullara birer Plaket verilirken, 130 puan alarak 1. olan Özel Emine Özyurt Ýlköðretim Okulu Öðrencilerine birer Cumhuriyet Altýný, 120 puan alarak 2. olan Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu Öðrencilere birer Yarým Altýn, 100 puan alarak 3. olan Mustafa Özkaya Ýlköðretim Okulu Öðrencilerine ve 80 puan alarak 4. olan Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okulu Öðrencilerine birer Çeyrek Altýn Ödül olarak verildi.
Kaynak NrtMedya