Birecik Kaymakamlýðý ve Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu tarafýndan düzenlenen ‘‘Birecikli Çocuklar Müzikle Buluþuyor’’ adlý SODES Projesi kapsamýnda açýlan; gitar, Ritim, Baðlama ve Koro Çalýþmalarý devam ediyor. Tüm çocuklara Birecik Kaymakamlýðý tarafýndan gitar, baðlama ve ritim malzemeleri yanýnda çocuklarýn hepsine giyim malzemeleri alýnýrken Müzik eðitimi alan çocuklar için geziler düzenleniyor. Baðlarbaþý Köyünde bulunan Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu’ndaki Öðrenci ve Öðretmenlerin müzikle uðraþmasý bunun en güzel örneðini teþkil ediyor. Okul Müdürü Mustafa Demir Flüt, Sýnýf Öðretmenlerinden Mustafa Atlý ve Mehmet Özengün Baðlama, Sýnýf Öðretmeni Mustafa Ýnal Gitar ve diðer Öðretmenlerinde baþka Enstüramanlar çalarak söylemesi üzerine göriþlerini aldýðýmýz Okul Müdürü Mustafa Demir, Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu’ndaki tüm Öðrenciler ve Öðretmenlerin müzikle uðraþtýðýný söyledi. Müzikle uðraþan velilerin de çoðunlukta olduðunu ifade eden Okul Müdürü Mustafa Demir, bu proje sayesinde öðrencilerimiz boþ zamanlarýný en güzel þekilde deðerlendiriyor. Üstelik derslerinde de oldukça baþarýlýlar. Böyle güzel bir projeyi bizlere sunan Birecik Kaymakamý Ozan Balcý baþta olmak üzere Birecik Proje Ofisi Ekibine teþekkür ediyorum dedi.
Kaynak NrtMedya