Toplumun en verimli ve aktif kaynaðý gençlerdir. Dünya nüfusunun üçte biri 15-25 yaþý arasýndaki gençlerden oluþur. Genç nüfusun çoðu az geliþmiþ fakir ülkelerde yaþamaktadýr. Geliþmiþ ve az geliþmiþ ülkelerde gençler maalesef cemiyet hayatýnýn dýþýnda tutulmakta ve kendi baþlarýna býrakýlmaktadýr. Bilhassa ülkemizde üniversite kazanamayan lise mezunu gençlerin büyük çoðunluðu sokaðýn, kafe, internet kafelerin insafýna, eðitimine ve girdabýna terk edilmiþlerdir. Bu genç ve dinç kaynaktan maalesef faydalanmamaktayýz. Bu da gelecekte toplum problemlerinin artacaðýnýn iþaretidir.

Sosyal hayatýn vazgeçilmezi ve gönüllülüðün kurumsal yapýsý olan sivil toplum kuruluþlarý gençlere kucak açmalý ve onlarýn aktivitelerinden, enerjilerinden ve dinamiklerinden faydalanmalýdýr. Bir taraftan eðitim, öbür taraftan sosyallik gençlere hem güven kazandýracak, hem topluma faydalý hale getirecektir. En önemlisi de saðlýklý genç nesillerin yetiþmesinin önü açýlacaktýr. Geliþmeyi baþarabilmek için saðlýklý nesillere ihtiyaç vardýr.

Geleceðe güven içinde bakabilen gençler dýþlanmayan, deðer verilen, güvenilen bir ortamýn ve sosyal hayatýn eseridirler. Öyle ise gelin gençlerimizi hayata, iþ hayatýna ve sosyal hayata katalým. Gençlerin enerjilerinden ve aktivitelerinden istifade edelim. Gençleri hayýrlý ve faydalý faaliyetlerde istihdam edelim.