Emailime gelen bu gravürü sizle paylaþýp neresi olduðunu bulmayý umuyorum.
Lütfen bilgisi olan arkadaþlar bizle paylaþsýnlar veya email adresime bilgi göndersinler.
Emailime gelen bu gravürü sizle paylaþýp neresi olduðunu bulmayý umuyorum.
Lütfen bilgisi olan arkadaþlar bizle paylaþsýnlar veya email adresime bilgi göndersinler.
Gelen mail;
Merhaba,
Ben Yurdumuzdaki bir takým eski yapýlarý fotograflýyorum.
Nizip hakkýnda soru sorabilmek için sitenize üye olmaya çalýþtým, sanýrým bir problem var.
Bulmak istediðim bilgiler Bir zamanlar Nizip’te bulunan, ancak günümüzde yok olmuþ olan bir köprü hakkýnda.
Bu köprüyü fotograflamak için Nizip’e uðradým, ancak köprünün yok olduðu, ve yerine yenisinin yapýldýðý bilgisini aldým.
Þehrin sanayi bölgesinde yapýmý devam eden (ocak 2007) bir köprü gördüm.
Bu köprü hakkýnda sitenizde bilgi verebilecek kiþiler veya kaynaklar varmýdýr acaba ?
Teþekkürler,
Ýlginize ve çabuk cevabýnýza teþekkür ederim,
Gravürü yapaný ve yapým tarihini bilmiyorum. Tahminen 1800 ler olabilir
Gravürde çizilen köprü hakkýnda bilgisi olan varmý acaba. Nizipte iken sorduðumda, Matbaacý bir bey’e yönlendirildim. Kendisine gravürü gösterdiðimde,
evet böyle bir köprü vardý, ancak yýkýldý, ve yerine yenisi yapýlýyor" dedi
tarif ettiði yerde yapýlan köprünün fotografý iliþikte.
Eski köprünün yapým tarihi, yapan, kitabesi olup olmadýðý, kitabesinin nereye kaldýrýldýðý, ne sebeple yýkýldýðýgibi bilgiler iþime yarayacaktýr.
Gravür, Nizip için bildiðim tek gravürdür. Neden bu köprü resmedilmiþ, önemi nedir bilmiyorum.
Bu konuda verilebilecek bilgiler için þimdiden teþekkürlerimi sunuyorum.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
ABÝ BÝRKAÇ KÝÞÝYE SORDUM ORTAK NOKTA TAÞ KÖPRÜ DENDÝ YIKILMA SEBEBÝ ÝSE YAÐIÞLAR SONUCU MEYDANA GELEN SELLER DÝYORLAR BU SADECE BURADAKÝ KÝÞÝLERÝN DÜÞÜNCELERÝ...
SAYGILARIMLA...
Turna’nýn oradan durulup çizilmiþse karþýdaki Mulla Ahmet camisi olabilirmi acaba ?
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Vallahi resmi göz önüne alýp düþünüyorum da bana hayal bir resim gibi geldi.
Arkadaki sýradaðlar Nizipte yok ki.
Osman Demir Istanbul
Belki Köylerden biri olabilir.
Akçakent vs.
Osman Demir Istanbul
Abi karþýyaka köprüsüde olabilir,bana köprünün konumu orayý anýmsattý.
hem molla ahmet cami o kadar eski deðil
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
resmýn bakýþ açýsý karsýyakadan bakýlýp çizilmiþ gibi.orda ký camii þimdiki kiliseyý andýrýyo mimarisi arkadaký daglar da barajýn oldugu yerii.....
Sevgili admin ben çocukken söylerlerdi,SAKIN AKÇAKENTÝN KÖPRÜSÜ olmasýn?Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Konu nizip.com tarafýndan (27.05.08 Saat 17:00 ) deðiþtirilmiþtir.
YURDUMUN GUZEL YERLERINDEN BIRÝ DAHA ÝSMÝ ONEMLI MÝ?............
EVET BANA GÖRE DE AKÇAKENT KÖYÜ VE KOPRÜSÜ.
iLK GÖRDÜÐÜMDE BANA AKÇAKENT KÖPRÜSÜNÜ ANIMSATTI. FAKAT EN SAÐLIKLISI ÖMER ÇEVÝKBAÞ AÐABEYE SORMAK LAZIM BENCE.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
AKCAKENT köprusu gibi geliyor ama yinede caminin þekil ve konumu iyibariyle akcakent degil biraz gercek biraz hayal galiba