Nizip Eðitim fakültesinin kurulduðu ve öðrenci alýmýna sýnavdan sonra baþlayacaðý, öðrencilerin tercih edebileceði Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet SARI tarafýndan az önce duyuruldu.
Bir süredir bu konuda yoðun bir çalýþma yürütülüyordu. Çalýþmalar ve birlikte hareket etmek iyi neticeler verdi ve Gaziantep üniversitesine baðlý olarak Nizip Eðitim Fakültesi Bakanlar kurulunda da onaylanarak resmen kurulmuþ oldu. Emeði geçen tüm yetkililere teþekkür eder, ilçemize de hayýrlý olmasýný temenni ederiz.
BAKANLAR KURULU KARARI
26 Þubat 2010 CUMA
Resmî Gazete Sayý : 27505
Karar Sayýsý : 2010 /103
Ekli listede yer alan fakülte, enstitü ve yüksekokullarýn karþýlarýnda belirtilen yükseköðretim kurumlarýna baðlý olarak kurulmasý; Millî Eðitim Bakanlýðýnýn teklif yazýlarý üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayýlý Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 1/2/2010 tarihinde kararlaþtýrýlmýþtýr.
Nizip Eðitim fakültesi Bakanlar kurulunda onaylanýp, resmi gazetede yayýnlanarak kurulmuþ oldu.
Bu yýl ilk öðrenci kayýtlarýný alacaktýr.
![]()
Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet SARI'nýn niziplilere yaptýðý açýklamadýr.
"
Uzun süredir takipçisi olduðumuz Nizip Eðitim Fakültesi resmen kuruldu. Ýlçemize, Ýlimize, bölgemize ve ülkemize hayýrlý, uðurlu olsun.
Nizip Eðitim Fakültemiz kurulmasýna iliþkin karar Cumhurbaþkanýmýz tarafýndan onaylanmýþ ve bugünkü (26.02.2010 tarihli ve 27505 sayýlý) resmi gazetede yayýnlanmýþtýr.
Bakanlar Kurulu’nca 01 Þubat 2010 tarihinde kararlaþtýrýlan ve Cumhurbaþkanlýðýna yollanan kararname resmi gazetede yayýnlanarak yürürlülüðe girmiþtir.
Kuruluþ çalýþmasý tamamlanan ve eðitim öðretime bu sene açýlacak olan eðitim fakültemizin modern bir bina ve daha iyi þartlarda, ihtiyaç duyulan dallarda eðitim verecektir.
Eðitim Fakültemizde yetiþecek Üniversiteli öðrencilerimizin ülkemize, bölgemize, ilimize ve ilçemize önemli katkýlar saðlayacaðý inancýmla tekrar hayýrlý olmasýný diliyor, en içten sevgi ve saygýlarýmý sunuyorum.
"