Ýstanbul'da açýlan 1. Halk Eðitim Günleri Fuarýna, 81 ilden toplanmýþ el emeði göz nuru eserler sergilendi.
Lütfi Kýrdar Kongre ve Sergi Sarayý'nda gerçekleþen 1. Halk Eðitim Günleri Türkiye Fuarý'nýn açýlýþý, Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan'ýn eþi Emine Erdoðan ve Milli Eðitim Bakaný Nimet Çubukçu’nun katýmýyla gerçekleþti.
Emine Erdoðan, Türkiye'nin 81 ilinden toplanmýþ el emeði göz nuru eserlerin sergilendiði fuara katýlan kursiyeri tebrik ederek baþladýðý konuþmasýnda, Türkiye genelinde 3 milyon kiþinin 969 halk eðitim merkezinde eðitim gördüðünü, sadece bu rakamlarýn bile halk eðitim merkezlerini önemini gösterdiðini ifade etti.
Erdoðan, “Ben inanýyorum ki bugün bu fuarda sergilenen her eserin bir öyküsü var. Her motifin, her desenin her nakýþýn ve her ilmiðin bir hikâyesi var. Bu eserlerin hemen hepsi gözyaþýyla, sevdayla, umutla, en çok da aþkla iþlendiðine ben þahidim. Ýþte onun için, halk eðitim merkezlerimize þükranlarýmý sunuyorum. Ýþte onun için her kademedeki öðretmenlerimize, idarecilere, kurumlarýmýza þükranlarýmý sunuyorum” þeklinde konuþtu.
Törende konuþan Millî Eðitim Bakaný Nimet Çubukçu da, her gelenin kendi nakýþýný býraktýðý Ýstanbul'da, geleneksel el sanatlarý açýsýndan muazzam birikime sahip olan Türkiye'nin zenginliklerini ve kursiyerlerin üreticiliklerini görme fýrsatý bulmaktan duyduðu mutluluðu dile getirdi. Türkiye genelinde 970 halk eðitim merkezinde üretilen ürünleri bir arada görmeye imkan veren fuarýn bundan sonra gelenekselleþerek sürmesini dilediðini ifade eden Bakan Çubukçu, halk eðitim merkezlerinin örgün eðitimin dýþýnda kalan 50-55 milyon insana hitap ettiðini kaydetti.
Hýzla deðiþen dünyada hasta, yaþlý ve çocuk bakýmý elemanlarýnýn öneminin daha iyi anlaþýlacaðýný ifade eden Bakan Çubukçu, halk eðitim merkezlerinin deðiþen dünyaya uyumlu, toplum ihtiyaçlarýný doðru okuyan, sorunlara etkili çözümler sunan modüler programlarla gelecekte daha çok öne çýkan yerler olacaðýný belirtti.
Milli Eðitim Bakanlýðý Çýraklýk ve Yaygýn Eðitim Genel Müdürlüðünün titiz ve uzun bir çalýþma sonucu ortaya çýkarmýþ olduðu 924 modüler programýn kursiyerlere daha iyi ve etkili bir þekilde eðitim almanýn yolunu açtýðýný vurgulayan Bakan Çubukçu, mesleklerin kotlandýðý bu programýn ayný zamanda AB ve OECD ülkelerinin eðitim standartlarý ve yeterlilikleri dikkate alýnarak geliþtirildiðini dile getirdi.
Gaziantep standýný ziyaret eden Emine Erdoðan'a Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna SERTPOLAT tarafýndan sedef iþlemeli sandýk hediye edildi.
![]()
![]()
![]()
Devami...