Nizip Çalýþtayý, Nizip Ticaret Odasý’nda bugün Saat 10.00’da 3. Çalýþtayýný yaptý. Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz Baþkanlýðýnda gerçekleþen toplantýda bu hafta ele alýnacak konu baþlýklarý özetlendi. Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz Baþkanlýðýnda yapýlan toplantýya Garnizon Komutaný ve Nizip Askerlik Þubesi Baþkaný Binbaþý Cem Çerkezoðlu, Cumhuriyet Baþsavcýsý Mahmut Arslan, Nizip Belediyesi Baþkan Yardýmcýlarý Latif Karadað ve Salih Uygur, Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardýmcýsý Doç. Dr. Yaþar Büyükoðlu, Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Ýlçe Jandarma Komutan Vekili Kýdemli Baþçavuþ Ufuk Aydýn, Nizip Saðlýk Grup Baþkaný Dr. Ali Rýza Yaþar, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, Nizip Ýlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç, Sivil Toplum Örgütleri, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Meclis Baþkaný Abdullah Altýnbaþ, Halk adýna Hayýrsever Maruf Marufoðlu, Nizipli Ýþadamý ve Gaziantep Spor As Baþkaný Bilal Çeker, Nizip eski Belediye Baþkaný Ömer Pekmez, Nizip Aktif Sanayici ve Ýþadamlarý Derneði Baþkaný Mehmet Erdoðan katýldý. 3. defa toplanan Nizip Çalýþtayý Grup Baþkanlarýnýn tanýtýmýyla baþlarken, geçen toplantýda ele alýnan “Ýlçemizde Trafik Sorunu” ve “Yüksek Öðretim” ile ilgili yapýlan çalýþmalar tartýþýldý. Nizip’te yaþanan trafik sorunu hakkýnda Nizip Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar; Trafik sorunlarý hakkýnda alýnmasý gereken önlemler konusunda görüþlerini sundu. “Nizip’te ki Yüksek Öðrenim Sorunlarý” konusunda ise, Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardýmcý Doçent Yaþar Büyükoðlu bir konuþma yaptý. 3. Kez toplanan Nizip Çalýþtayý’nýn bugünkü gündem maddesi ise “Ýlçemizde Aðaçlandýrma” ve “Suçlarýn Önlenmesi” adý altýnda 2 maddeden oluþtu. Aðaçlandýrma konusunda Çevre Alt Yapý ve Tarým Çalýþma Grubu adýna Grup Baþkaný Abdullah Altýnbaþ tarafýndan Ýlçemizin bazý bölgeleri, özellikle Nizip Meslek Yüksek Okulu Yolu ve Kampus Alaný, Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Yolu üzeri ile Taþbaþ Mevkii’ne yapýlacak aðaçlandýrma ve çevre düzenlemeleriyle ilgili faaliyetler konusunda bilgi verdi. Birlik ve beraberliðin olmasý halinde çalýþmalarýn hýz kazanacaðýný vurgulayan Altýnbaþ, Ýlçemiz yeniden Yeþil Nizip olsun dedi. Diðer bir konu ise “Suçlarýn Önlenmesi” adý altýnda yapýlacak ve bu konuda yapýlmasý gerekenler anlatýldý. Eðitim Saðlýk ve Sosyal Ýþler Grubu adýna Grup Baþkaný Cumhuriyet Baþsavcýsý Mahmut Arslan tarafýndan Ýlçemizde yaþanan suç oranlarýyla ilgili bilgi verildi. Suç oranlarýnýn her yýl arttýðýný belirten Arslan, konuyla ilgili birçok çalýþma yapýlýyor, ancak suç oranlarýnýn düþmesi sadece güvenlik güçlerince yeterli olmuyor dedi. Vatandaþlara da bu konuda görevler düþtüðünü hatýrlatan Nizip Cumhuriyet Baþsavcýsý Mahmut Arslan, vatandaþlarýmýz da gördüðü veya duyduðu konularý rahatlýkla güvenlik güçleriyle paylaþarak suç oranlarýnýn azalmasýna katkýda bulunabilir þeklinde konuþtu. Grup Üyesi Nizip Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar ise slayt gösterimi eþliðinde suç oranlarýnýn hangi konularda arttýðý ve yapýlmasý gerekenler yönünde çalýþmalarý anlattý. Zaman zaman ara verilen toplantýda karþýlýklý fikir alýþ veriþinde bulunuldu.