sonuna kadar okuyun...kopacaksýnýz... !!!
burç göletinin gýyýýsnda büssürü heyvanlar yaþarmýþ. yaban kazý nuru, horoz mamdali,ördek götü böök fürdövs hepsi barabarmýþ.
bu götü böök fürdövs acý birez burnu havadaymýþ. dayým dayýmben benim ben kimimder, güccük daðlarý ben yarattým der kimi dolanýr dururmuþ.
bigün götü böök fürdövsün yavrýlarýnýn yumurtadan çýkma zamaný gelmiþ. baþlarýna toplanan nuru, mamdali ve diðerlerine baþlamýþ gosga gosga þiþmeye*. yumurtadan çýkan her yavrýda ayrý bir hava atmaya baþlamýþ:
"agam görüysüz deemi, nasý da gözeller hepsi de. hele bi de þo son yumurtadaki çýksýn da siz o zaman görün ay kimi gözel yavrýmý " demiþ
demeye kalmamýþ son yavrýda yumurtayý kýrýp çýkmýþ ama heçte öyle dedee kimi gözel falan deelmiþ, basbayaa arbet biþeymiþ. mamdali de lafýný heç esirgemezmiþ hemen fürdööse dönüp:
"beiyg þuna bak hele nesi ay parçasý bunun ayný bi arbet biþey" demiþ.
götü böök fürdövs kabul etmemiþ ama.
gel zaman git zaman o yavrýnýn adý arbet ördek yavrýsý galmýþ.
arbet ördek yavrýsý aþþa, arbet ördek yavrýsý yukarý. herkeþ ayný þeyi deymiþ. ama arbet ördek yavrýsý buna yeen içerliymiþ. heç biri de küþümlenip * acaba darýlýr mý ola diye düþünmüymüþ.
sonra birgün götü böök fürdövs yavrýlarýný gölete götürüp yüzme örgetirken arbet ördek yavrýsý gendini suda görmüþ.
"beiygzeree baa neyn öyle dediklerini þimdi anladým, hakkaten arbetmiþim yoorum" demiþ. sonra acý beni kimse görmesin gidim de ben ayrý yerde yaþiym demiþ burç yolundaki çamlýk ormanýnaça yürümüþ. orda yorulunçu heyvanat bahçesinin dýþýnda kalan bi aðaç kovuuna sinlenmiþ. içeri de girememiþ beni görüpte dalga geçmesinler deyn.
yazýn son zamanlarýnda gelen sahrecilerden kalan artýk çöplerle idare etmiþ ama kýþ gelmiþ. yiyecek bulmak güçleþmiþ. ama neyseki yaðmur çamur demeden sahreye gelenlerden kalanlarý idare edip kýþý geçirmiþ.
kýþ bitip bahar gelinçi
"yeter artýk dayanamiym ben anamýn gardaþlarýmýn hasretine. ne deylerse kabulüm yeterki gidip görücüm" demiþ
yolda yürüyüp gediyken yol üstündeki bað evlerinden onu görenler
"la þuna bakýn hele guðu deel mi bu la bunun eti nasýl olur gendi gibi gözel midir ola" diyenleri duymuþ ama biþey anlamamýþ
burç göletine vardýðýnda anasý götü böök fürdövs ve gardaþlarý hattuç,ramazan, hökkeþ ve þeeri yi görmüþ.
"ana ana ben geldim artýk dayanamiym hasretiize" demiþ. anasý da
"be baþýma daþ sen de kimsin ben seni tanýmim. hele bak izbandut kimi duriysin benim yavrýlarýmýn yanýnda " demiþ.
arbet ördek yavrýsý gendini burç göletine attýý kimi bi de ne görsün! aslýnda gendi ördek deel guðuymuþ ve arbet deel yeen gözelmiþ. meðer biri yapacaðýnýn yapýp ördek yumurtasýnýn içine guðu yumurtasý koymuþ.....