GAP Bölge Kalkýnma Ýdaresi Baþkaný Sadrettin Karahocagil:
Aþaðý Mardin Ana Kanalý 2012’de bitecek
GAP Bölge Kalkýnma Ýdaresi Baþkaný Sadrettin Karahocagil ''Aþaðý Mardin Ana Kanalý''nýn bitiþ tarihinin 2012'nin sonu olarak planlandýðýný ama daha erken sürede tamamlanmasý için çalýþýldýðýný söyledi. Kalkýnma Ýdaresi (BKÝ) Baþkaný Sadrettin Karahocagil, GAP Eylem Planý kapsamýnda inþaatý devam eden ''Aþaðý Mardin Ana Kanalý''nýn bitiþ tarihinin 2012'nin sonu olarak planlandýðýný ama daha erken sürede tamamlanmasý için çalýþýldýðýný söyledi.
Karahocagil, DSÝ 15. Bölge Müdürü Sait Umucu ve GAP BKÝ Bölge Müdürü Mehmet Açýkgöz'le, Aþaðý Mardin Ana Kanalýnýn inþaat þantiyelerinde incelemelerde bulundu.
Burada kýsým inþaat þeflerinden son durumla ilgili bilgi alýp, iþçilerle bir süre sohbet eden Karahocagil, çalýþmalarýndan dolayý teþekkür etti.
Karahocagil, daha sonra yaptýðý açýklamada, çalýþmalarýn yoðun bir þekilde sürdüðünü, beton dökme iþleminin soðuk hava koþullarýna raðmen buzlanmayý önleyici maddeler katýlarak devam ettiðini söyledi.
GAP Eylem Planý çerçevesinde yürütülen bazý çalýþmalara da deðinen Karahocagil, þunlarý kaydetti:
''Çalýþmalar oldukça yoðun bir þekilde sürdürülüyor. Aþaðý Mardin Kanalý da 134 kilometrelik bir ana kanal, her kilometresinde çalýþma var. Kanal 3 firma tarafýndan yapýlýyor. Her firma kendine ayrýlan ödenekleri harcamýþ durumda. Hatta ek ödenekler tahsil edildi onlarý da harcadýlar. Aslýnda Mardin Ana Kanalýn bitiþi, 2012 sonu olarak planlandý ama daha erken sürede tamamlanmasý için çalýþýlýyor. Tamamlanýnca bölgedeki topraklara bolluk, bereket, huzur ve refah götürecek. Rüya gibi görülen bir þeyin gerçekleþmesine þahit olacaðýz.''
3. Kýsým Þantiye Þefi Muammer Kýlýçkan da çalýþmalarla ilgili bilgi verdi.
Çalýþmalarýn hedeflenenin üzerinde devam ettiðini ifade eden Kýlýçkan, ''Çalýþmalar tamamlandýktan sonra kanallardan geçecek suyun debisi, Türkiye'deki bir çok nehrinkinden yüksek olacak'' dedi.
Ýnþaatý devam eden ana sulama kanalýyla; Viranþehir, Ceylanpýnar, Mardin, Kýzýltepe ve Nusaybin ovalarýndaki 211 bin 75 hektarlýk alanýn sulanmasýnýn hedefleniyor.