![]()
Bu konuda bir açýklama yapan Nizip Ýlçe Tarým Müdürü Ramazan Biricik, Ruhsatý olmayan zeytinyaðý üreticilerinin Nizip Belediyesinden ruhsat almalarý gerektiðini belirterek, Gýda Sicili ve Gýda Üretim Ýzin belgesi olmayan kuruluþlarýn ise Ýl Tarým Müdürlüðünden Gýda Sicili ve Gýda Üretim Ýzin Belgesi almalarý gerektiði yönünde açýklama yaptý. Ýlçe Tarým Müdürü Biricik, orijinal etiketli ve orijinal kapaklý tenekelerde ambalajlama yapýlmasý gerektiði yönünde çalýþmalarýn yapýlmasý, yeni sezonda üretim izni ve etiket bilgileri olmayan baskýsýz tenekelerde satýþa izin verilmeyeceðini belirtti. Ýlçemizdeki zeytinyaðý üreten tesislerin, gerekti yasal izinleri de alarak sýhhi koþullarda üretim yapmalarý üretici ve tüketici menfaatleri ile kalitenin arttýrýlmasý ve halk saðlýðýnýn korunmasý açýsýndan büyük önem arz etmektedir diyen Ýlçe Tarým Müdürü Ramazan Biricik, 5179 sayýlý Gýdalarýn Üretimi, tüketimi ve denetlenmesine dair kanunun ilgili maddelerine göre üreticilerin maðdur olmamalarý için, Gýda Üretim Ýzin Belgelerini almalarý gerektiðini ifade etti.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...