![]()
Þanlýurfa Valisi Nuri Okutan öncülüðünde baþlatýlan ‘’Kýz Çocuklarýnýn Okullaþmasýnýn Artýrýlmasý Kampanyasý’’çerçevesinde onlarca kýz öðrencinin ortaöðretime devam etmesi için baþlatýlan “Haydi Kýzlar Liseye” adlý kampanya % 80 oranýnda baþarý elde etti. Bu konuda bir açýklama yapan Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu Müdürü Mustafa Demir, yapýlan çalýþmalarýn tamamlandýðýný bunun sonucunda 8 köye gidilerek bir çok ailenin ziyaret edildiðini belirtti. Ailelerle yapýlan ikna görüþmelerinin olumlu sonuç verdiðini belirten Okul Müdürü Mustafa Demir, þu ana kadar 35 aileden 28 ailenin çocuklarýný ortaöðretime kayýt yaptýrdýklarýný ifade etti. Bu kayýtlardaki baþarý oranýn yüksek olmasýnda Birecik Kaymakamý Ozan BALCI’nýn ortaöðretime devam edecek kýz öðrencilere ulaþým, giyim, kýrtasiye ve yemek verme projesinin çok büyük etkisi olduðunu kaydeden Okul Müdürü Mustafa Demir, tüm çalýþmalarýmýza raðmen, ikna edemediðimiz 7 ailemizin de mezun olan kýzlarýnýn açýk ortaöðretimlere devam etmesi için Birecik Halk Eðitim Merkez Müdürlüðüne yönlendirdik dedi. Bu çalýþmada emeði geçen Þanlýurfa Valisi Nuri Okutan baþta olmak üzere Birecik Ýlçe Kaymakamý Ozan Balcý’ya bu öðrencilerin öðrenimlerine devam etmelerinde gerek ulaþým, gerek yemek, kýrtasiye ve giyim yardýmlarýndan dolayý çok teþekkür ediyorum diye konuþtu.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...