Nizip'te kaldýrým iþgali problemi, Nizip'e kaldýrým yapýldýðýndan beri var; ancak özellikle son seçimden sonra -gevþeklikten olsa gerek- kaldýrýmlarda yürüyecek yer býrakmadýlar. Gurbete gittiðimizde yolun ortasýnda yürümemizden Nizipli olduðumuzu anlýyorlar! Ne olacak bizim halimiz, yok mu devlet?
Birkaç fotoðraf eklemeye çaLIÞTIM. Ýkinci fotoðrafta genç bir çocuk kaldýrýmda yürümenin mümkün olmadýðýný görüyor ve yoluna caddeden devam etmek zorunda kalýyor, bir süre sonra çocuk, kaldýrýmda yürümeyi unutuyor; çünkü Nizip'te hemen hemen tüm caddelerde kaldýrýmdan inmeden direkt devam edeceðiniz bir kaldýrým yok. Mutlaka 10 meterede bir kaldrýmdan inmeniz gerekiyor.
Üçüncü fotoðrafa bakalým, adamýn biri inþaat yapýyor, bir kamyon kumu getirip caddenin ortasýna döküyor, bu arada kaldýrým da kumun içinde kalýyor. Bu kum, haftalarca caddede kalabiliyor ve bir Allah'ýn kulu bu adamý sorgulamyor, " Yahu kardeþim, bu cadde, bu kaldýrým babanýn malý mý, hadi kumu döktün iþini acele bitirsene,,,, Yoook, eyle ecele yok, nasýl olsa karýþan yok, denetleyen yok... Fotoðrafta da görüldüðü gibi iki üç çocuk elele tutuþup caddede ilerlemeye çalýþýyorlar.
Bu karelerden Nizip'in her yerinde binlerce bulabilirsiniz, þimdi soruyorum size, Nizip ne zaman kurallarýn iþlediði bir yer olacak, ne zaman adam gibi yaþayabileceðiz, gezebileceðiz Nizip'te. Cevabý sizlerden bekliyorum.
![]()
![]()
![]()