Kavga faslý
Karýmla alýþveriþ merkezinde dolaþýrken birden önümüzden inanýlmaz güzel bir kadýn geçti. Nasýl oldu ben de anlamadým ama ilk defa bir kadýna bu derece kilitlendim. Bu durumun farkýnda olan karýmýn þu sözleri ile kendime geldim. "Bakma faslýn bittiyse kavgaya geçeceðim!"Nur topu
Ýþyerinde küpe takan erkek arkadaþýmýza babasýndan yorum: "Bir zamanlar nur topu gibi oðlum vardý; nuru gitti, topu kaldý!"
Toplamda
Geçen gece nöbetteyken acile 3 yaþýnda, para yutmuþ bir hasta geliyor. Babasýna ne kadar yuttuðunu soruyoruz; "1 YTL" diyor.. Yapýlan tetkikler sonucunda bir adet 50 Kuruþ ve iki adet 25 Kuruþ tespit ediyoruz. Baba bir þekilde haklý olduðu için sadece aramýzda gülüþerek konuyu kapatýyoruz.. Namaz
Ramazanda cemaat toplanmýþ, teravihde. Ufaklýðýn teki de annesinin peþine takýlmýþ gelmiþ. Namaz kýlýnýrken sessiz sessiz olanlarý izleyen çocuðun dudaklarýndan hayal gücünü ortaya koyan þu cümleler dökülüyor. ''Yatýn kölelerim! Kalkýn kölelerim! Yatýn kölelerim! Kalkýn kölelerim!'' Cemaat uzun süre secdeden kalkamadý tabi...
Mesaj alýndý
"Seviyor musun?" dedim, "Seviyorum." dedi. "Ne kadar?" dedim, "Çok." dedi. "Ne kadar çok?" dedim. "Her akþam eve gelip dýrdýrýný çekecek kadar çok..." dedi. Sustum...
Potansiyel müþteri
Kýrmýzý ýþýkta durduðum anda yanýmdan iki motosikletli ýþýk hýzýnda ve tek tekerlek üzerinde geçti.. Ben aðzým açýk olayý izlerken yanýma yanaþan 112 ambulansýndan doktor camý açtý ve bana: ''Gördün mü bizim müþterileri... Hey maþallah!'' dedi.
1 Nisan þakasý
1 Nisan sabahý kocamdan mesaj geldi; "Karýma akþama toplantým var diyeceðim. Hazýrlan hayatým, yedi gibi gelirim." 1 Nisan þakasý olduðunu bildiðimden, hemen cevap verdim tabii. "Aþkým kocamýn akþama toplantýsý varmýþ, ev müsait bekliyorum." Sinirden köpürmüþ, öyle þaka yapýlýr mýymýþ? Yaptým gitti! Tövbe ya
Babamý namaz kýlmýþ, dua ederken görünce "Benim için de dua et" deyiveriyorum ve babamýn cevabýyla dumur oluyorum. "Kendisi nerede derse ne diyeyim?"
Cadaloz kaynana
Ýþ arkadaþýmýn düðünündeyiz. Nikah kýyýlýyor, imzalar atýlýyor, gelin ve damadý tebrik etmek için ayaða kalkýldýðýnda elektrikler kesiliyor. Biz hep beraber "Aaaa!" diye tepki gösterirken, arkadaþýmýn annesi oldukça yüksek sesle düþüncesini dile getiriyor. "Oðlumun daha ilk dakikadan hayatý karardý."
Sarýþýnýn hamile hali
Hamile olan sevgili sarýþýn kuzenim, gebelikle ilgili okuduðun; "Bebekler zekalarýnýn %80'ini anneden alýyorlar." makalesinden sonra panikle bana dönüp; "Ay inanmýyorum. Bana ne kalacak o zaman?" diye sorduðunda sana; "Üzülme öyle bile olsa senin kaybedeceðin bir þey yok!" diyemedim ya! Lanet olsun içimdeki insan sevgisine!
30.000 bakýmý
Yengemin burun ameliyatýndan sonra elinde bir demet çiçekle gelen abimin inceliðini, kurduðu cümleyle daha bir iyi anladýk. "Hatun kokla bakayým burnun çalýþýyor mu?" Lamba
Dün gece evime giderken yolun tenhalýðýndan olsa gerek kýrmýzý ýþýkta geçtim. Ardýndan yurdum polisine alkýþý hak ettiricek anons: "Bacým o geçtiðin gece lambasý deðildi, çek saða."