![]()
Þanlýurfa Valiliði ve Þanlýurfa Milli Eðitim Müdürlüðü’nün beraber yürüttükleri ‘’Kýz Çocuklarýnýn Okullaþmasý ve Okul Öncesi Eðitimin Yaygýnlaþtýrýlmasý’’projesine Birecik Kaymakamlýðý da tam destek veriyor. 0 - 6 yaþ arasý çocuklarýn okul öncesi eðitime büyük oranda devam edebilmelerine destek vermek için ‘’7 baþlamak için çok geç, 15 býrakmak için çok erken’’ sloganýyla Birecik ilçesinde de harekete geçilmiþti. Birecik Ýlçe Kaymakamý Ozan Balcý’nýn önem verdiði okul öncesi eðitim çalýþmalarý büyük bir hýzla devam eden kampanya ilk meyvelerini Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulunda verdi. Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu Müdürü Mustafa Demir’in oluþturduðu ekiple Baðlarbaþý Köyündeki tüm evleri ziyaret ederek,okul öncesi eðitim çaðýnda olan öðrencilerin okula kayýtlarýný yaptýrarak devamlarýný saðladý. Bir köy okulu olmasýna raðmen Kaymakam Ozan Balcý’nýn da büyük gayretleriyle köyde okul öncesi yaþta olan 105 çocuðun ana sýnýflara kayýtlarý yapýldý. Bu konuda bir açýklama yapan Birecik Baðlarbaþý Okulu Müdürü Mustafa Demir, köyde iki tane ilköðretim okulu olduðunu Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim okuluna 60, Baðlarbaþý Þehit Abdulgafur Erkan Ýlköðretim Okuluna 45 olmak üzere toplam 105 öðrenci ile eðitime devam ettiklerini ifade etti.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...