![]()
Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliði Ekipleri ilköðretim okullarýna yönelik trafik eðitimi konusunda çalýþmalarýna devam ediyor. Bugün Bilal Saide Marufoðlu Ýlköðretim Okulu Öðrencileri trafik iþaretlerini tanýtan etiket daðýtýlýrken defter ve kitaplara yapýþtýrýlan etiketlerde trafik levhalarý, trafik ýþýklarýnýn önemi konusunda iþaret ve levhalar gözlerden kaçmadý. Bu konuda görüþlerini aldýðýmýz Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Cevdet Sökmen, çocuklarýn yaþlarýna uygun ve anlayabilecekleri þekilde temel trafik bilgileri verilmesi doðrultusunda yapýlan bu çalýþmalarýn içeriðinde karþýdan karþýya geçme kurallarý ve ne þekilde hareket etmeleri gerektiði, Trafik ýþýklarýnýn ne anlama geldiði ve ýþýklý kavþaklarda nasýl hareket edecekleri, Emniyet kemerinin ne olduðu ve kullanýmý, 11 yaþýndan küçük çocuklarýn aracýn arka koltuðunda oturmasý gerektiði, Bisiklet kullanýmý ve araç trafiðine açýk yollarda bisiklet kullanmamalarý gibi bir çok konularda tavsiyelerde bulunulan eðitimlere devam edeceklerini söyledi. "Güvenli bir trafik ortamý; eðitim, denetim, altyapý ve ilkyardým hizmetlerinin etkin ve koordineli bir þekilde yapýlmasý ve trafik bilincinin küçük büyük herkes tarafýndan kazanýlarak hayata geçirilmesi ile mümkün olacaðýný ifade eden Cevdet Sökmen, trafik bilinci ve sorumluluk bireye ne kadar erken yaþlarda kazandýrýlýrsa o kadar kalýcý olur. Küçük yaþlardan itibaren çocuklarýn trafik konusunda eðitim ve yönlendirilmesi, 15-20 yýl sonrasýnýn yaya ve þoförlerinin de eðitimli, bilinçli ve sorumluluk sahibi olmasýný saðlayacaktýr dedi. Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliði olarak çocuklar baþta olmak üzere tüm yol kullanýcýlarýna yönelik eðitim ve bilgilendirme çalýþmalarýna bundan sonra da devam edileceðini belirten Cevdet Sökmen, anne ve babalarý da bu konuda çocuklarýna bilgi vermelerini tavsiye etti.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...