Konu Ramazan Tarhan tarafýndan (14.09.09 Saat 06:26 ) deðiþtirilmiþtir.
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Adamlarýn kýlýk kyafet ve býyýkklarýna bakýlýrsa bunlar bizden deðil sanki yanýlýyormuyum.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Resmi çeken Fransýz gazateci Ayýntap bölgesi olarak not düþmüþ.Tiplerine bakýlýrsa Afgan ve Pakistanlýlarý anýmsatýyor.Yoksa kahke ve katmer bizim buraya Afganlýlardan mý ithal oldu? bunu sorgulamak gerek..Osmanlý zamanýnda bu tür kýyafetler vardý.Belki de tanýnan meþhur kahkecilerimizdir bunlar..Bir bilen çýksa....
www.tarhanharita.net
ermenide olabilir. onlarda bu bölgede yaþayanlara bir çok þey öðretmiþtir.
SIKINTI YARATMA...!
Ben nizipte böyle kahke veya simit görmedim, fransýz sallamýþ
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Fotograf maraþ taraflþarýna ait olabilir.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Bu fotoðraf bizim Ahmet'in katmer dükkanýnda büyükçe bir çerçeve ile asýlmýþ durumda.Birkaç katmerci-kahkeci dükkanýnda daha var.Bu çok eski bir fotoðraf.Sanýrým 1903'ler de çekilmiþ.Ýlk sýralar bu tip simit ve kahke yapýlýyor olabilir.Hemen kesip atmamak lazým.Tahminler ile degil bilgi ile yaklaþmalýyýz.
www.tarhanharita.net
Satýcýlarýn üzerinde uzun etekli bir elbise var, ama diðerinde önlük var, acaba satýcýlar için bu elbiseler özelmiydi, yoksa ben Nizipte böyle elbise görmedim, ama dedemin buna benzer bir takkesi vardý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
osmanlý dönemý zamanýný anýmsatýyor býyýklarý
iyi dostu olanýn, aynaya gereksinimi yoktur...
ben daha önce nizipte hiç böyle kýyafet giyen görmedim zaten bizim kahke yada katmere benzeyen bir þey de yok resimde o þekilde katmer maraþta var
nizip ve bölgesi olmadýgý kesin arap ülkeleri olabilir
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
Ýki noktaya dikkat çekmek istiyorum. Nizip'te arkadaki tip pencere panjurundan hiç görmedim. Görenler varsa belirtsin lütfen. Diðer taraftan yöremizde ayaklý tepsi üzerinde kahke satma geleneði olduðunu sanmýyorum. Ama 1903'ten bu yana neler deðiþti neler...
bireysel emekli, sadece üye...
![]()
Simitçiler - Abdullah Biraderler (1891)
SÝMÝTLER KÜÇÜLDÜ
Eski Osmanlý fotoðraflarýna göre her birinin çapý 20-25 santim olan simitler yýllar içinde küçüldü, kalýnlaþtý, susam yerine üzerine pekmez sürülüp susam kýrýntýsý yapýþtýrýlmaya baþlandý.
http://www.potaforum.net/showthread.php?p=198843
Abdullah Biraderler
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Abdullah Biraderler veya "Abdullah Frères" Türkiye'de fotoðrafçýlýk sanatýnýn kurucularý olarak tanýnan Kevork, Viçen ve Hovsep Abdullahyan kardeþlerin ticari adýdýr.
Ýstanbul'da Tünel yakýnlarýnda 1858'de bir fotoðrafçý dükkâný açtýlar. Abdülaziz ve II. Abdülhamit tarafýndan ressam-ý hazreti þehriyari (padiþah hazretlerinin ressamý) unvanýyla ödüllendirildiler. Ortanca kardeþ Viçen, 1898 veya 1899'da Müslüman olarak Abdullah Þükrü adýný almýþtýr.[kaynak belirtilmeli]
Tarihçe [deðiþtir]
Bir kimyacýnýn Ýstanbul'da Tünel semtinde açtýðý fotoðraf stüdyosunda asistanlýk yaparak fotoðrafçýlýðýn inceliklerini öðrenen Kevork Abdullah[kaynak belirtilmeli], 1858'de stüdyoyu devralarak kardeþi Viçen ile birlikte çalýþmaya baþladý. Kardeþler fotoðrafçýlýk hakkýnda bilgilerini arttýrmak için iki kere Paris'e gittiler. Önce Abdülaziz'in, sonra II. Abdülhamid'in saray fotoðrafçýlýðýna atandýlar. Dokuz yýl Mýsýr hýdivinin çaðrýsý üzerine Kahire'de kaldýlar. Ýstanbul'a döndüklerinde iþleri bozuldu ve saray fotoðrafçýlýðýný da kaybettikten sonra stüdyolarýný sattýlar.
Abdullah Biraderler 40 yýl boyunca Ýstanbul'daki insan tiplerini ve manzaralarý saptayan fotoðraflar çektiler, çeþitli siyasal ve toplumsal olaylarý, tarihsel ve kültürel deðerleri, yapýlarý gösteren albümler hazýrladýlar. Zamanýn Britanya kralý, Alman ve Avusturya-Macaristan imparatorlarý gibi devlet adamlarý ile birçok tanýnmýþ kiþinin fotoðraflarýný çekmiþlerdir.[kaynak belirtilmeli]
http://tr.wikipedia.org/wiki/Abdullah_Biraderler
Ve son olarak "Simit Satýcýsý" Resmeden Warwick Goble Alexandre van Millingen'in Constantinople (Ýstanbul) adlý kitabýndan:
![]()
http://www.tatliaskim.com/resimler-g...-cizimler.html
Bu paylaþtýklarýmý internetten buldum. Her ne kadar internetten edindiðim bilgilere þüphe ile yaklaþsam da Ramazan Abi'nin paylaþtýðý bu fotoðrafýn Ýstanbul'da çekilmiþ olduðu apaçýk ortadadýr.