![]()
Sýnavsýz öðrenci alan genel liseler ile meslek liselerine elektronik ortamda "aday" kayýtlarý 28 Aðustos 2009 Cuma günü sona erecek. Aday kayýtlarý için okul müdürlüklerine baþvurulacak. Bu konuda bir açýklama yapan Nizip Ýlçe Milli Eðitim Þube Müdürü Metin Kýlýçparlar, Genel liselere aday kayýt iþlemleri genel lise müdürlüklerince, meslek lisesine kayýt iþlemleri de meslek lisesi müdürlüklerince yapýlacaðýný belirterek kayýt sýrasýnda, okul müdürlükleri kendilerine baþvuran öðrencilerin kimlik bilgilerini, diploma notlarýný ve adres bilgilerini e-okul sisteminden sorgulayýp kontrol edeceklerini söyledi. Genel liselere aday kayýtlarýnda bölge ve ikametgâh adresinin esas alýnacaðýný belirten Þube Müdürü Kýlýçparlar, Genel liseye kayýt olmak isteyen adayýn ikameti, öðrenci yerleþtirme komisyonlarýnca belirlenmiþ olan okulun bölgesi sýnýrlarý içerisindeyse kaydýnýn yapýlacaðýný vurguladý.Nizip Ýlçe Milli Eðitim Þube Müdürü Kýlýçparlar açýklamalarýna þöyle devam etti; Meslek liselerine kayýtlarda bölge sýnýrlamasý olmaksýzýn 10 adet okul tercihi yapýlabilecek. Adaylar hem genel liseye hem de meslek lisesine kayýt yaptýramayacak. Ýl ve ilçe milli eðitim müdürlüklerinde il milli eðitim müdür yardýmcýsý/þube müdürü baþkanlýðýnda oluþturulan öðrenci yerleþtirme komisyonlarý, okullarýn kayýt bölgeleri ile öðrenci kontenjanlarýný ilgili okul müdürleriyle koordineli belirleyecek. Kontenjan belirlenirken sýnýf mevcutlarý imkanlar dahilinde 40’ý aþmayacak þekilde planlanacak. Aday baþvurularýnýn ayrýlan kontenjandan fazla olmasý durumunda, meslek liselerine yerleþtirme iþlemleri ilköðretim diploma puaný, eþitlik halinde tercih önceliði, yine eþitlik halinde yaþý küçük olan adaya öncelik vermek suretiyle yapýlacak. Aday baþvurularýnýn fazla olmasý halinde genel liseye yerleþtirme iþlemleri, ilköðretim diploma puaný ve yaþý küçük olan öðrenciye öncelik verilerek gerçekleþtirilecek. Kontenjan fazlasý öðrenciler ikametlerine en yakýn diðer genel liselere dengeli biçimde daðýtýlacak. Herhangi Bir okula yerleþtirilemeyen öðrenciler mesleki ve teknik ortaöðretim kurumlarýna yönlendirilerek, gerektiðinde bu okullarda ikili öðretim yapýlacak, ancak yine genel lise eðitimi verilecek. Liselere aday kayýtlarý tamamlandýktan sonra okullar ve öðrenci yerleþtirme komisyonlarýnca gerekli kontroller yapýlarak kayýt listeleri onaylanacak ve en geç 4 Eylülde Milli Eðitim Bakanlýðýnýn "www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Ýlan edilen listelere göre kesin kayýt iþlemleri için gerekli evrak ilgili okul müdürlüklerince 7–18 Eylül 2009 tarihleri arasýnda yapýlacak. 2009 Devlet Parasýz Yatýlýlýk ve Bursluluk Sýnavý esaslarý ile yatýlý ilköðretim bölge okulu mezunlarýndan söz konusu ortaöðretim kurumlarýný yatýlý kazanan/yerleþtirilen öðrencilerin kayýtlarýnda e-kayýt baþvurusu þartý aranmayacak. Kontenjan açýðý halinde öðrenciyi kardeþinin öðrenim gördüðü veya anne babanýn çalýþtýðý iþ yerinin bulunduðu alanýn dahil olduðu okula kayýt yaptýrmak isteyen veli talepleri öðrenci yerleþtirme komisyonlarýnca deðerlendirilecek. Terör saldýrýlarý sonucu þehit olan veya malul duruma düþen öðretmenlerin çocuklarý ile þehit, malul ve muharip gazi çocuklarýnýn durumlarýný belgelendirmeleri halinde istedikleri genel veya meslek liselerine kayýtlarý yapýlacak dedi. Þube Müdürü Kýlýçparlar, ayrýca özel eðitim gerektiren öðrencilerin de genel veya meslek liselerine kayýtlarýnda isteklerinin dikkate alýnacaðýný, mazeretleri nedeniyle aday kayýtlarýný yaptýramayan öðrencilerin maðdur olmamalarý için valiliklerce belirlenecek bir takvim çerçevesinde, kayýtlarla ilgili esaslar doðrultusunda öðrenci yerleþtirme komisyonlarýnca genel veya meslek liselerine kayýtlarýnda istekleri dikkate alýnacak diye konuþtu.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...