![]()
Açýk Öðretim Lisesi öðrencilerine ek sýnav hakký verildiðini söyleyen Nizip Ýlçe Halk Eðitim Merkezi Müdür Yardýmcýsý Nesimi Kalkan, 29 Aðustos 2009 cumartesi günü Ankara ve Ýstanbul’da yapýlacak olan ek sýnav için kayýtlarýn 21 Aðustos 2009 Cuma günü sona ereceðini ifade etti.Açýk Öðretim Lisesi, Mesleki Açýk Öðretim Lisesi ek sýnav þartlarýný sýralayan Kalkan bunun için, ''2008-2009 eðitim-öðretim yýlý ikinci dönemi itibariyle öðrencilik durumu aktif veya donuk olan, 3 yýllýk sisteme kayýtlý Açýk Öðretim Lisesi’nde 5 dönem ve üzeri, Mesleki Açýk Öðretim Lisesi’nde 6 dönem ve üzerinde olan aktif, donuk ve silik öðrencilerden müracaat edenler, Mesleki Açýk Öðretim Lisesi 3 yýllýk sisteme kayýtlý lise diplomalarýndan en az 3 dönem ve üzerinden eðitim görenler, 4 yýllýk sisteme tabi olup 2008-2009 eðitim-öðretim yýlý 2. dönem itibariyle öðrencilik durumu aktif ve donuk olanlar, Açýk Öðretim Lisesi ve Mesleki Açýk Öðretim Lisesi’nin 4 yýllýk programlarýna kayýtlý olup en az 8 dönem ve üzeri eðitim görenler, Açýk Öðretim Lisesi 3 yýllýk ve 4 yýllýk programýna kayýtlý olup, mezun olabilmesi için 30 kredi ve daha az eksiði olanlar, Mesleki Açýk Öðretim Lisesi 3 yýllýk ve 4 yýllýk programýna kayýtlý olup, mezun olabilmesi için 30 kredi ve daha az eksiði olanlar, Mesleki Açýk Öðretim Lisesi 3-4 yýllýk programlara kayýtlý olup, yüz yüze eðitiminde baþarýsýz meslek dersi bulunan öðrencilerin meslek derslerinden 30 kredi eksiði olan öðrencilerin yukarýda belirtilen þartlarý taþýmalarý halinde ek sýnava katýlabileceklerini vurgulayan Nizip Ýlçe Halk Eðitim Merkezi Müdür Yardýmcýsý Nesimi Kalkan, sýnavýn 29 Aðustos 2009 tarihinde sadece Ýstanbul ve Ankara’da yapýlacaðýný, öðrencilerimizin sýnav merkezi olarak bu iki ilden birini iþaretlemeleri gerektiðini hatýrlattý.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...