Nizip Saðlýk Grup Baþkaný Doktor Ali Rýza Yaþar yaptýðý açýklamada, Ramazan ayýnýn ilk günlerinde vücudun açlýða ve yemek yeme saatlerine kendini adapte ettiðini, günlük enerjinin düþerek metabolizmanýn yavaþlamaya baþladýðýný belirtti. Metabolizmanýn yavaþlamasý nedeniyle günlük yemek tüketiminin azaltýlmasý gerektiðini ifade eden Doktor Ali Rýza Yaþar, Ramazan Ayýnýn sýcak günlere denk gelmesi nedeniyle uyarýlarda bulundu. Kesinlikle sahur öðünü yapýlmasý gerektiðini hatýrlatan Nizip Saðlýk Grup Baþkaný Doktor Ali Rýza Yaþar, yeterli ve dengeli beslenmenin Ramazan'da da saðlanabilmesi için gün içerisinde en az 3 öðünü tamamlamak adýna, sahur öðününün atlanmamasý gerektiðini belirtti. Nizip Saðlýk Grup Baþkaný Doktor Ali Rýza Yaþar sözlerine þöyle devam etti; ''Sahurda sadece su içerek niyetlenmenin ya da gece yatmadan önce yemek yemenin son derece zararlý olduðu unutulmamalý. Çünkü bu beslenme tarzý, yaklaþýk 12 saat olan açlýðý, ortalama 18 saate çýkarmakta. Bu da kan þekerinin daha erken saatlerde düþmesine ve buna baðlý olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadýr. Bu durumun aksine eðer sahur öðünü aðýr yemeklerden oluþursa, gece metabolizma hýzý düþtüðü için yemeklerin yaða dönüþme hýzý yükselir ve kilo alma riski artar. Bu nedenle sahura mutlaka kalkýlmalý ve bu öðünde ya hafif bir kahvaltý yapýlmalý ya da çorba, az yaðlý sebze ve zeytinyaðlý yemeklerinden oluþan bir öðün þekli tercih edilmeli diye konuþan Doktor Ali Rýza Yaþar, yiyecek ve içeceklerimizi kontrollü bir þekilde yapmalýyýz dedi. Özellikle yaz mevsiminde ve ramazan ayýnda tüketimi artan meyan þerbetinin insan saðlýðý açýsýndan faydalý olduðunu söyleyen Doktor Ali Rýza Yaþar, ancak aþýrýsýndan kaçýnýlmasý gerektiðini hamurlu tatlýlarýn yerine sütlü tatlýlarýn tercih edilmesi gerektiðini söyledi. Nizip Saðlýk Grup Baþkaný Doktor Ali Rýza Yaþar ayrýca Bilal Marufoðlu Saðlýk Ocaðýnda Merkez Laboratuarýnýn hizmete devam ettiðini kaydetti.



Devamý Ýçin Týklayýnýz...