Sitedeki haberleri incelerken Kapalý Spor Salonu'nun tadilat edildiðini bildiren bir haber ile karþýlaþtým. Nizip gibi bir yerde sadece bir tane Kapalý Spor Salonunun olmasý düþündürücü deðil midir?

Uzun zamandýr Nizip'i þöyle baþtan baþa gezme fýrsatý bulamamýþtým; dün gerçekleþtirdim bunu. Özellikle Akevler giriþinde sentetik çimden yapýlmýþ olan sahayý görünce inanýlmaz bir sevinç hissettim. Hele bir de çocuklarýn içerisinde futbol oynadýðýný görünce... Hissettiklerimi anlatmam mümkün deðil. O anda þunun idrakine vardým: Demek ki istenilince, düþünülünce bu yapýlabiliyormuþ.

Þimdi þöyle bir düþünelim: Neden Nizip'te daha donanýmlý, daha iþlevsel kapalý spor salonlarý (1 veya 2 tane) yapýlmasýn? Bunun yanýnda Nizip'te kesinlikle kapalý yüzme salonlarýna da ihtiyaç var. Genç kardeþlerimizi buralara çekebilmeliyiz. Ýþte, tekvandodaki baþarýlý gencecik kardeþlerimizi görüyoruz. Tüylerimiz diken diken olmuyor mu Türkiye çapýndaki derecelerini duyduðumuzda? Ýçimizde "heyecan" denilen hissiyatý yaþamýyor muyuz? Gençlerimizde bir hareket olduðunu göremiyor muyuz? Keza"çim hokeyi" için de ayný þeyleri söyleyebiliriz. Þunu da belirteyim ki amaç sadece þampiyonluklar kazanmak, dereceler elde etmek olmamalýdýr tabiki. Saðlam, saðlýklý, kendine öz güveni olan, en az 1-2 spor dalýyla ilgilenen bireyler yetiþtirilebilmelidir. Böylece sadece okullara yüklenmiþ olan eðitimimizin amaçlarýna dýþarýdan da yapýlacak olan desteklerle bu amaçlarýn gerçekleþtirilmesi kolaylaþtýrýlacaktýr.

Bu konuya çok farklý zaviyelerden bakmak mümkündür. Ben burada bu açýlardan konuyu irdeleyerek gündeme getirmek istedim. Mutlaka deðerli kardeþlerimizin bu konulara ekleyecekleri hususlar olacaktýr. Temennim, bu fikirlerin yetkililerce kayda alýnmasý ve Nizip'imiz ve Nizip Gençliði için pozitif yönde atýlýmlarýn yapýlmasýdýr. Bu yazý vesilesiyle tüm Müslüman aleminin geçmiþ Berat Gecesini kutluyorum...