![]()
Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Yaþar Büyükoðlu, hormonsuz çilek üretimi yaptýklarýný bildirdi.
Büyükoðlu, yaptýðý açýklamada, Nizip Meslek Yüksek Okulu organik tarým bölümünün ilk iki dönem teorik ders kýsmýnýn tamamladýðýný, üç ve dördüncü dönemlerde ihtiyaç duyulacak pratik uygulama dersleri için okul bünyesinde sera oluþturulduðunu anlattý.
Büyükoðlu, ''Son günlerde çilek üretiminde hormon sýk kullanýldýðý için Nizip Meslek Yüksek Okulu bünyesinde alýnan karar ile Hormonsuz çilek üretimi yapýlarak seranýn ilk ürünü alýnmýþ olundu. Böylelikle teorik bilgilerini pratiðe döken öðrenciler çilek yetiþtiriciliði alanýnda tecrübe sahibi oldular'' dedi.
Eðitimin uygulamalý olmasý gerektiðini ifade eden Büyükoðlu, sadece teorik olarak yapýlan eðitimin kiþiye bir beceri kazandýramadýðýný, teorik eðitimin yanýnda pratik uygulamalý eðitim yapýlmasý gerektiðini kaydetti. Büyükoðlu, ''Bu yüzdende biz okul bünyemizde oluþturduðumuz sera ile öðrencilerimize pratik eðitim vermeyi amaçladýk ve seraya ektiðimiz ilk ürün olan çileðin ilk hasadýný aldýk. Gelecek yýllarda bað yetiþtiriciliði, Antep fýstýðý gibi ürünleri de Nizip Meslek Yüksek Okulu'nda bir alan oluþturularak uygulamalý olarak eðitim vermeye devam edileceðiz'' dedi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...