7. Uluslararasý Türkçe Olimpiyatlarý etkinlikleri çerçevesinde Türkçe'nin Çocuklarý, Gazianteplilerle buluþacak.
Devami...
7. Uluslararasý Türkçe Olimpiyatlarý etkinlikleri çerçevesinde Türkçe'nin Çocuklarý, Gazianteplilerle buluþacak.
Devami...
Ben bu çocuklardan birkaç tanesini TV'de izledim. Daha önce adýný bile birkaç duyduðum bir ülkenin çucuklarýnýn Türkçe konuþmasý gerçekten duygulandýrdý beni. Emeði geçen herkese teþekkür ediyorum.
bireysel emekli, sadece üye...
Dünyada en çok konuþulan dil Çincedir yani otoriteler öyle söylüyor ama bence Dünyada en çok konuþulan dil Türkçedir.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
evet ben de çoýk duygulanýyorum bu organizasyonu düzenleyen lerden allah binkez razý olsun
türkiye ve türk dili için çok güzel bir geliþme çalýþma gayret ve ilerleme emeði geçen bir çok insan var teker teker tebrik edip saygý duymak lazým olimpiyatlart anakarada yapýldý iþlerden dolayý bir türlü gidemedi
Geçen sene mogolistanlý bir kýz sakarya þiirini okumuþtu çok duygulanmýþþtým çok güzel söylüyorduu
www.facebook'tan alýnmýþtýr;
YanýtlaKaramanoðlu Mehmet Bey´i arýyorum, göreniniz, bileniniz, duyanýnýz var mý?
Bir ferman yayýnlamýþtý: "Bugünden sonra, dîvanda, dergâhta, bârgâhta, mecliste, meydanda Türkçeden baþka bir dil konuþulmayacak!" diye, hatýrlayanýnýz var mý?
Dolanýn yurdun dört bir yanýný, çarþýyý, pazarý, köyü, þehri, fermana uyanýnýz var mý?
Nutkum tutuldu, þaþýrdým merak ettim, dolandýðýnýz yerlerdeki Türkçe olmayan isimlere, gördüklerine, duyduklarýna üzüleniniz var mý?
Tanýtýmýn demo, sunucunun spiker, gösteri adamýnýn showmen, radyo sunucusunun diskjokey, haným aðanýn, first lady olduðuna þaþýranýnýz var mý? Dükkânýn store, bakkalýn market, torbanýn poþet, maðazanýn süper, hiper, gross market; ucuzluðun, damping olduðuna kananýnýz var mý?
Ýlân tahtasýnýn billboard, sayý tablosunun skorboard, bilgi alýþýnýn brifing, bildirgenin deklarasyon; merakýn, uðraþýn hobby olduðuna güleniniz var mý? Býrakýn eli, özün bile seyrek uðradýðý, beldelerin giriþinde welcome, çýkýþýnda good-bye okuyanýnýz var mý?
Korumanýn, muhafýzýn, body guard; sanat ve meslek pirlerinin duayen; itibarýn, saygýnlýðýn, prestij olduðunu bileniniz var mý? Sekinin, alanýn platform; merkezin center; büyüðün mega, küçüðün mikro, sonun final, özlemin hasretin, nostalji olduðunu öðreneniniz var mý?
Ýþ hanýmýzý plaza, bedestenimizi galeria, sergi yerlerimizi center room, showroom, büyük þehirlerimizi, mega kent diye gezeniniz var mý? Yol üstü lokantamýzýn adý fast food, yemek çeþitlerimizin menü; hesabýný, adisyon diye ödeyeniniz var mý?
Ýki katlý evinizi dupleks, üç katlý komþu evini tripleks, köþklerimizi villa, eþiðimizi antre, bahçe çiçeklerini flora diye koklayanýnýz var mý? Sevimlinin sempatik, sevimsizin antipatik, vurguncunun spekülatör, eþkýyanýn mafya, desteðe, bilemediniz koltuk çýkmaða, sponsorluk diyeniniz var mý?
Mesireyi, kýr gezisini picnic, bilgisayarý computer, hava yastýðýný air bag, oluru, pekâlâyý, okey diye konuþanýnýz var mý?
Çarpýcý önemli haberler flash haber, Yaþa, varol sevinçleri, oley oley,
Yýldýzlarý, star diye seyredeniniz var mý? Výrvýrýk daðýnýn tepesindeki köyde, cafe show levhasýnýn altýnda, acýnýn da acýsý kahve içeniniz var mý? Topraðýmýzý, bayraðýmýzý, inancýmýzý çaldýrmayalým derken, dilimizin çalýndýðýný, talan edildiðini, özün el diline özendiðine içi yananýnýz var mý?
Masallarýmýzý, tekerlemelerimizi, atasözlerimizi unuttuk, þarkýlarýmýzý, türkülerimizi, ninnilerimizi kaybettik,
Türkçemiz elden gidiyor, dizini döveniniz var mý?
Karamanoðlu Mehmet Bey´i arýyorum,
Göreniniz, bileniniz, duyanýnýz var mý?
Bu olimpiyatlarda insanlar neden aðlýyor,duygulanýyor bir anlam veremiyorum.Afrika ülkesinden veya Ýngiltereden bir çocuk Türkçe konuþuyor diye aðlamakmý gerek.Biz ingilizce konuþtuðumuzda veya þarký söylediðimizde onlar duygulanýp aðlýyorlarmý? Bu aþaðýlýk duygusundan kurtulmamýz gerekiyor.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Saint joseph lisesinde okuyan bir Türk çocuðu..! Fransýzlarýn kahramanlýk veya halk türkülerini okursa hem de bunu bir Fransýzýn okuyamayacaðý kadar içten yürekten okursa üstelik bunu yaparken bir Fransýz gibi davranýrsa en uç noktadaki Fransýz milliyetçileri bile duygulanýr...
Bunun aþaðýlýk hissine kapýlma ile ilgisinin olmadýðý kanaatindeyim.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Bunlarýn Türkçe konuþmasý,þarký söylemesi ve Türk tarihini okumasý beni neden duygulandýrsýn ki? Dünyada herkes ingilizce konuþuyor diye ingiliz gibimi düþünüyor? Ýngiliz çýkarlarýnamý çalýþýyor.Zaten bu insanlardan ileride Türkiye lehine biþeyler yapmasýnýn beklenmesi saflýktan baþka birþey deðil.
Konu mehmet karakaþ tarafýndan (10.06.09 Saat 08:37 ) deðiþtirilmiþtir.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Duygulanmak içiden gelen bir his aðlamakdan dýþa vurmaktýr.Duygularýmýzý bastýrmayalým mehmet
býrak sal gitsin ya salya sükük aðla
relax ol
![]()
Bizden ii türkçe þarkýlarý okudular helal olsun kutlarým
Konu þükrü çiftçi tarafýndan (10.06.09 Saat 08:27 ) deðiþtirilmiþtir.
çok güzel bir organizasyon.ama bugünlere kolay gelinmedi.allah bu güzellikleri yaþatanlardan razý olsun.inþallah bu bizim gibi konuþan 115 ülke bizim gibi de düþünür de dünyaya barýi huzur güven hakim olur.vesselam...
bazý insanlar var emege saygýnýn ne oldugunu bilmezmiþ dogruyu ne kadar anlatsanda anlamak istemedigi için dogrulara yanlýþ dermiþ.