Ýki Nizip avradý yanyana oturursa ya ev yapar ya ev yýkar.
Gene günlerden bir gün iki NÝzip avradý düðüne giderler yanyana oturup baþlarlar dedikoduya...
- Kele hayce tama bu feymenin gelini evlenik boþanýk bide çocuðu var diyler sahmi olama bi yerden gulaama çalýndý da sen bilirsin.
bende senin haberin var belliydim* eyleymiþ eyle hös bende yeni duydum. gýz hele hös zatý bu feymenin güççük gelininin arhadaþýymýþ iþte bu evlerine gelik gede gelik gede oðlaný gandýrýkmý artýk neydikse bilmiym yaný günahýný eller ala biliyn zaten oðlanda acýk birez sehlik.
- He anam he bunlarýn rahmatlýk dedeleri de eyleydi durmadan bayýlýrdý sevdalý derlerdi.
* Gýz aliye sen bilin* bu latife gilin yukarý obada da bi evi vardý satýk diyler herifin iþleri bozulmuþta dediklerine göre eylelikden satmýþlar.
- Yog anam yog sen yangýþ biliyn o daireyi herifi dost tutuk deylerdi ya onun üstüne etmiþ * avrada bu gediþnen enme ener aha ben yazýym þuraya evliya sabrý varmýþ avratta amma nasý da haným hatýn bi avrad iþte ben saa diym eyiler yaramaz anam acý sýtarada gerek.
* gýz bu þafýkanýn gýzýnýn g.tü nasýl böyüyk eyle hamilemi ney dapdaracýkta elbiseyi geyik daa bide yýrtmacý var bi tarafý görünücü gibi duruy.
- Gýz yok yok hepsi bi dert onun herifi de dost tutuk diyler zatý bu antep heriflerinde moda oldu acý parayý gören hemen dost tutuy avratta iþte marahýndan depresyonamý girik diyler ne diyler durmadan yemek yiymiþ dana kimi oluk baksana bizim gýza acý senden spora gedek dedi geçen zayifleme merkezimi ney diyler gediyler ya þindiki avratlar.
* gediyler amma ordan çýhýk evde küfte maharna partisi veriyler neye yaradý spor, irejim.
- Hem anam ben göndermem gýzýmý o avraddan herifi dost tutuk diye gendide getmiþ bitene genç oðlandan gezik tozuylarmýþ senden laf çýkmaz bizim herif geçen karpýzatana arhadaþlarýndan* içmeye gedikler orda arabanýn içinde görmüþ bunu gençten bi oðlandan.
- benimde heç biþeyden haberim yok
* Gýz zaten hös gaynanam bizde galýy epeydir dilim þiþikdi zatý. gaynanamda 3 hafta önce geldi daha getmedi hele þindilik ses çýharmýym az mý ettikine o baaa akçakentte de hayadlý evde oturuyken genç gelininim göze görükenim beni sýðdýrmadý o eve benim yüreem dorgulmaz ki ona halbuki ben gendini oturtacak yer bulamazdým eyle hörmet ederdim niynemeli eme yaramadý ki çamlýðým ordaki arsayý da gaynýmýn üstüne edikler bizim mýymýntý herif de merhametli ya, neymiþte iþleri bozulmuþ ben dedimki herife sen eþþek gibi çalýþýyken gardaþýn pavyonlarda þarmýtalardan yiydi paralarý sen anca çalýþ o yisin...
-Bizim güvede ayni senin herif gibi gardaþý fabrýhanýn hissesini aslan gibi üstüne geçirik bizim bu güvede zubbu zeytin ortada galýk zatý bunlarýn babalarý öldü öleli gudurdular bizim güvede uzun çarþýda mobilya maðazasý açýy þindi acý aklýnda olsunda tanýdýýn evlenenler filan varsa bizim güvenin düvenini salýkla.
* olur anam olur sen gaygýsýz ol
- Anam bu gelinininde burnu ergimi ney
* ne ergisi gutu gibi burnu vardý dangalaklar getti estetik ettirdiler düðüne gadan yetiþir dediler aha beyle mizar aciri gibi burun oldu gendi gendileri meymuna çevirik goyuylar. zaten gözüde lensmiþ ufak gelinin gözü renkli diye gendide gedik lens alýk...