Nizip Meslek Yüksek Okulu organik tarým bölümü ilk iki dönem teorik ders kýsmýný tamamladýðýndan dolayý üç ve dördüncü dönemlerde ihtiyaç duyulacak pratik uygulama dersleri için Nizip Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bir sera oluþturuldu. Sera sayesinde öðrenciler uygulamalý eðitim alarak kendilerini geliþtirip kalifiye eleman olma yolunda büyük bir adým atmýþ olacaklar. Daha önce de Antep fýstýðý, Bað yetiþtiriciliði ve Seracýlýk yapan yerlerde bu ürünlerin nasýl yapýldýðýný uygulamalý olarak gören öðrenciler bundan sonra bu ürünleri okul bünyesinde yapýlacak çalýþma alanlarýnda pratiðe dökecekler.

Ýlk aþamada Seracýlýk eðitimiyle baþlayan bu çalýþmalara ilerleyen günlerde Bað yetiþtiriciliði, Antep fýstýðý gibi ürünleri de okulda bir alan oluþturularak uygulamalý olarak eðitim verilmeye devam edileceðini söyleyen Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Yaþar Büyükoðlu, Okulun her geçen gün geliþtiðini ifade etti. Uygulamalý Seracýlýk Eðitiminde, Okul Öðrencilerin Birinci Dönem aldýklarý derslerle pratik bilgi kazanmalarýnýn ardýndan uygulamalý eðitim verilmesi kazanýlan bilgilerin pekiþtirilmesi açýsýndan çok önemli olduðuna deðinen Yardýmcý Doçent Yaþar Büyükoðlu çalýþmalarýndan dolayý emeði geçen Nizipli Hayýr Sever Ayhan Akpek ve Nüder Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Derviþ Dörtbudak ile Bölüm Hocalarýna ve Nizip Meslek Yüksek Okulu Öðrencilerine teþekkür etti.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...