Hiç Fark ettiniz mi?
Ne zaman, “Mescid-i Aksa (El Aksa Camii)” Hakkýnda Yerli ya da yabancý medyada bir haber çýksa “Kubbetu’s Sahra” Resmi belirir! Bunun sebebi, toplumsal bilgisizlik meydana getirmek. Arkasýnda yatan ise; bir Ýsrail Planý!
Siyonist kaynaklar bu resimleri çok ucuza hatta bedavaya bütün dünyaya pazarlýyorlar…
Müslümanlar bu resimleri evlerinde ve ofislerinde Mescid-i Aksa’nýn resmi olduðunu düþünerek astýklarý için yeni nesiller iki mescid arasýndaki farký ayýrd edemeyeceklerdir…
Hatta günümüzde Müslümanlar bu iki mescidi ve aralarýndaki farký unutmuþ hale gelmiþtir. Ýsrail, Mescid’i Aksa’nýn resmini Müslümanlarýn hafýzalarýndan çýkarmak istemektedir.
Böylece En büyük hedefleri olan Mescid-i Aksa’yý yýktýklarý ve yerine kendi tapýnaklarýný yaptýklarý zaman Müslümanlarýn tepkisini çekmemeyi baþarmaya çalýþýyorlar.
Müslümanlarýn, Kubbetüs-Sahra Yerinde durdukça Mescid-i Aksa’nýn yerinde olmadýðýný düþünmemelerini saðlamaya çalýþýyorlar.
Ne plan ama!
AYRICA, MESCÝD-Ý AKSA ÝLE EL AKSA CAMÝÝ, ASLINDA AYNI MABEDÝN ÝSMÝDÝR; ANCAK GEREK MEDYADA GEREKSE ÇOÐU KAYNAKTA BU MABEDDEN FARKLI ÝSÝMLER ÝLE BAHSEDÝLMESÝ DE BÝR ÇARPITMA OLARAK DÝKKAT ÇEKÝCÝDÝR.
Tüm Müslümanlar bu çarpýtmalardan haberdar olmalý ve diðer insanlarý Mescid-i Aksa hakkýnda bilgilendirmelidir.
Kubbetu’s-Sahra, diðer adýyla Hz. Ömer Camisi. Kubbetu’s-Sahra, Resulullah (s.a.v.)’ýn miraca çýkarken bastýðýna inanýlan kayanýn üzerine inþa edilmiþtir. Sahra kelimesi de kaya anlamýna gelir ve Kubbetu’s-Sahra isimlendirmesi bu kayaya binaen verilmiþtir.
Ancak Türkiye’de hala birçoklarý tarafýndan Mescidi Aksa olarak bilinen mabed iþte bu mabeddir.
Gerçekte Mescidi Aksa, Kubbetu’s-Sahra’nýn kýble tarafýnda bulunan daha büyük ve geniþ bir mabeddir.
PEKÝ BU PLANIN SEBEBÝ VE AMACI NE?
YAHUDÝLER BUGÜNKÜ MESCÝDÝ AKSA’NIN YERÝNDE DAHA ÖNCE, SÜLEYMAN HEYKELÝ, DÝÐER ADIYLA SÝYON MABEDÝ ADINI VERDÝKLERÝ BÝR MABEDÝN BULUNDUÐUNU VE BU MABEDDEN BUGÜN GERÝYE KALAN TEK ÞEYÝN AÐLAMA DUVARI ADINI VERDÝKLERÝ DUVAR OLDUÐUNU ÝLERÝ SÜRMEKTEDÝRLER.
BU YÜZDEN YAHUDÝLER MESCÝDÝ AKSA‘YI YIKARAK DAHA ÖNCE YERÝNDE BULUNDUÐUNU ÝLERÝ SÜRDÜKLERÝ SÝYON MABEDÝ’NÝ ÝNÞA ETMEYÝ AMAÇLAMAKTADIRLAR.
1969 YILINDA YAHUDÝLER TARAFINDAN YAKILAN ANCAK YIKILAMAYAN MESCÝD-Ý AKSA’YI YIKMA PLANLARI DEVAM ETMEKTEDÝR.
ÝKÝNCÝ ÝNTÝFADA YA DA EL AKSA ÝNTÝFADASI DA, KATÝL ÞaronN’UN MESCÝD-Ý AKSA (EL AKSA CAMÝÝ) ALTINDA AÇILAN TÜNELLERÝ ZÝYARET ETMESÝ ÝLE BAÞLAMIÞTIR.
ÇÜNKÜ FÝLÝSTÝNLÝLER ÇOK ÝYÝ BÝLMEKTEDÝRLER KÝ, ÝSRAÝL YÖNETÝMÝ BU TÜNELLERÝ MESCÝD-Ý AKSA’YI YIKMAK ÝÇÝN AÇMAKTADIR. MESCÝD-Ý AKSA’NIN TAMÝR EDÝLMESÝNE MÜSAADE ETMEYEN ÝSRAÝL YÖNETÝMÝ, ALTINI KAZDIÐI MESCÝD’Ý AKSA’NIN KENDÝ KENDÝNE (?) YIKILMASINI SAÐLAMAYA ÇALIÞMAKTADIR.
Ne yapabiliriz?
Bu bilgileri diger bütün Müslüman kardeþlerimizle paylaþýp onlarý bilgilendirebiliriz.
Mescid-i Aksa Resimleri :
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 754x530 and weights 262KB.![]()
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 585x383 and weights 144KB.![]()
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 704x524 and weights 259KB.![]()
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 705x530 and weights 266KB.![]()
Mescidi Aksa’nýn Ýslâm’daki müstesna yerinin sebebi Resulullah (s.a.s.)’in mirac mekâný olmasýdýr. Yüce Allah, Ýsrâ suresinin birinci âyetinde Mescidi Aksa’yý adýyla anarak þöyle buyurur: “Kulunu, kendisine birtakým ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram’dan çevresini mübarek kýldýðýmýz Mescidi Aksa’ya yürütenin þaný pek yücedir. Þüphesiz o duyandýr, görendir.”
KUBBETU’S SAHRA ( Hz. Ömer Camii )
Kubbetu’s-Sahra, diðer adýyla Hz. Ömer Camisi. Kubbetu’s-Sahra, Resulullah (s.a.s.)’ýn miraca çýkarken bastýðýna inanýlan kayanýn üzerine inþa edilmiþtir. Sahra kelimesi de kaya anlamýna gelir ve Kubbetu’s-Sahra isimlendirmesi bu kayaya binaen verilmiþtir. Ancak Türkiye’de hala birçoklarý tarafýndan Mescidi Aksa olarak bilinen mabed iþte bu mabeddir. Gerçekte Mescidi Aksa, Kubbetu’s-Sahra’nýn kýble tarafýnda bulunan daha büyük ve geniþ bir mabeddir.