degerli arkadaþlar ben bu siteye yeni üyeyim ve sizlerle özgürlük hakkýnda bi konu paylaþmak istedim fikirlerinzi sunmayý bekliyorum
SAYGILAR
degerli arkadaþlar ben bu siteye yeni üyeyim ve sizlerle özgürlük hakkýnda bi konu paylaþmak istedim fikirlerinzi sunmayý bekliyorum
SAYGILAR
Bireyin, Toplumun, Halkýn, Milletin, Devletin özgür olmasý ne güzel þey?
Ancak, her güzel þeyin olduðu gibi özgürlüðün de bir sýnýrý var.
Sizce özgürlük sýnýrý nedir? Tel örgünin, mayýn tarlasýnýn bulunduðu yermidir?
Bana göre; Ýkinci kiþinin, diðer toplumlarýn, milletlerin, devletlerin özgürlüðünün baþladýðý yerdir.
Devletler arasýndaki sýnýr belki tel örgü ile, mayýn tarlasýyla çizilebilir.
Kiþiler arasýndaki sýnýr nasýl belirlenecektir;
Bana göre özgürük sýnýrý "saygý" ile çizilmelidir. Ýnsanlar kendilerinde var olmasýný istedikleri özgürlük kadar diðer insanlarýn da özgürlüðünün olduðunu düþünebilmeli. Diðer insanlarýn haklarýna saygý göstermelidir.
Bireyler arasýndaki "saygý"nýn çoðalmasý, milletler ve devletler arasý barýþý doðuracaktýr.
deðerli arkadaþým osman hoþgeldin bize neþe kaynaðý oldun
güzel konuyla yine baþarýlýlýðýný ortaya koymuþsun senin ileriki hayatýnda baþarýlar dilerim
Türkiyede özgürlük zengine var, ne kadar paran varsa o kadar özgürsün.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ozgurulugun siniri OLMAz. Ancak duzenlemesi olur!
Ozgurluk ayridir 'serbestlik' ayri.
hosgeldiniz öncelikle... özgürlügün mutlakki sýnýrý vardýr olmasýda lazýmdýr ama bu sýnýrlarýnda bi sýnýrý olmalýdýr.. müslüm abiye kýsmen katýlýyorum parada bi faktör ama tek basýna yeterli olmayan bence... çünki paranýn bazen özgürlüðü satýn almaya gücünün yetmediði durumlarda var...
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Her dönemde insanlar gerek bireysel gerekse toplumsal olarak bir özgürlük arayýþý içinde olmuþlardýr. Ancak gerçek anlamda özgürlük kavramýnýn fiziksel olmanýn ötesinde, gerçekte ruhsal bir kavram olmasýdýr ruhlarýmýzýn özgür olmasý kendimizi özgür hissetmemiz yönünde çok önemlidir parasal yönden zengin insan vardýr ama manevi yönden mutlu olmalarýna yetmiyordur
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
osman arkadaþým konun çok güzel mesajlar aldý ama malesef nizip comun baþka bir bilgasayar geçmesi son 12 saat içinde yazýlan mesajlar yüklenmemiþ tabi baðýþlarsýn inþallah
Bana özgürlük Arkadaþýmýzýnda dediði gibi saygý çizgilerini bozmadan, kurallara zarfýyla, kimseye muhtaç kalmayaraki ama onlarýn iyisinden de alýp, kötüsünden de pay çýkararak yaþamak, yürümek, belki de koþmaktýr ..
Her çaðýn özgürlüðü apayrýdýr ..
Bir çocuða sorsan, belki de Annemden gizli arkadaþýmla top oynamak der
Bir genç kýza sorsan, Erkek arkadaþýmla pastanede gizli gizli buluþmak ve o aný yaþamak der
Yaþlý bir Amcaya sorsak, refah, hür ve saðlýklý bir toplumda yaþamak der ..
Her çaðýn, evrenin özgürlük kriteri farklýdýr
Aslýnda bizlerin dönemlerinde de öyle olmuyor mu bazen ..
Seçim zamanlarýnda daha farklý özgürlük düþüncelerimiz geliþiyor, sular duruluyor AB. devreye giriyor, fikirlerimiz deðiþiyor ..
Ýþte özgürlük bence budur ..
Tarifi birazda güç ama imkansýz deðil, ancak yaþamakla öðrenilecek bir kavram .. Umarým herkesin içinde bu kavramdan da bir tutamcýk vardýr ..
Özgürlügün sýnýrý yoktur insan kendisini nerde ne zaman kontrol edebiliyorsa diledigi gibi yasýyor ve etrafýnada onu yasatabiliyorsa özgürlügün sýnýrý yoktur...
__HERÞEY BÝR YALANLA BAÞLADI__