Konu secretgarden tarafýndan (29.03.09 Saat 17:05 ) deðiþtirilmiþtir.
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Harflerin okunuþu
Bir ignliiz üvnsertsinede ypalýn arþaýtramya gröe, kleimleirn hrfalreiinn
hnagi
srýdaa yzalýdkýlraý ömneli dðeliimþ. Öenlmi oaln brinci ve snonucnu hrfain
yrenide omlsaýmyýþ. Ardakai hfraliren srýsaý krýaýþk oslada ouknyuorumþ.
Çnükü
kleimlrei hraf hraf dðeil bri btüün oalark oykuorumuþz.
![]()
Bakýn nasýl da düzgün okudunuz, ilginç deðil mi!
-alýntý-
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Kaktüs ne iþe yarýyor?
Kaktus !
Bu dikenli bitkinin ne ise yaradigini ne icin yaratildigini bileniniz varmi ?
Yok tabi...
Unutmayin ki dunyadaki hersey bir amacla yaratilmistir.
Mesela kaktus!
Kaktus radyosyonu emmekte ve bu yuzden en buyuk nukleer santral yakinlarinda tonlarca kaktus bulunmakta.
Gunumuzde yapilan arastirmalar, bu bitkinin yaralarin iyilestirilmesinden radyasyonun mutajenik etkilerinin azaltilmasina,
artrit tedavisine yardimci olmaktan kansere karsi korunmaya kadar bircok alanda etkili oldugunu ortaya koyuyor...
Ayrica gecenlerde istanbulda bir banka subesi tam 250 adet kaktus siparisi verdi.
Ne icin?
Bilgisayarlarin yanina koymak icin.
Herkes evinde hatta her odada mutlaka kaktus bulundurmali .
alýntýdýr.
en iyisi hemen bi kaktüs alayým ben![]()
Son Sözleri Ne Oldu
Sen de mi Brütüs? Sezar MÖ 102-44
Orasý çok güzel! Edison 1847-1931
Artýk geceyle gündüzün savaþý baþlýyor! Victor Hugo 1802-1885
Dünya benimle ne büyük bir sanatçý yitiriyor! Neron 37-68
Tanrý'ya çok þükür, görevimi baþardým! Nelson 1785-1805
Çok iyi! George Washington 1732-1779
Biraz daha ýþýk! Goethe 1749-1832
Artýk herþeyi daha sade, daha berrak görüyorum. Daha rahat, daha rahat! Schiller 1759-1805
"Bana için,"
diyerek gitti Pablo Picasso.
Katil James Rodges kurþuna dizilmeden önce son bir isteðinin olup olmadýðý sorulduðunda þöyle demiþti:
"Eee, evet, kurþun geçirmez bir yelek istiyorum."
Socrates’in son sözleri epey ünlüdür:
"Crito, Asclepius’a bir horoz borcum var; ödemeyi unutmazsýn, deðil mi?"
Karat...
Kýrat veya karat denilen mücevher ölçüsünün, keçiboynuzu tohumundan veya
çekirdeðinden geldiðini ben bilmiyordum. Benim gibi bilmeyenler olabilir
düþüncesiyle aþaðýdaki yazýyý sizlerle paylaþýyorum,
'' Keçiboynuzunun Yunanca adý keration, Ýngilizce'de carob, Arapça'da
ise kýrrat. Keçiboynuzu tohumu yüzyýllar boyunca elmas ölçmek için
kullanýlmýþ. Elmaslar
keçiboynuzu tohumu ile tartýlarak satýlmýþ. Bu yüzden keçiboynuzu,
kýrat ya da karat denilen ölçüye adýný vermiþ.
Prof.Dr. Aydýn Akkaya'nýn bu konudaki açýklamasý þöyle;
'' Keçiboynuzu çekirdeði doðada aðýrlýðý deðiþmeyen bir tohumdur. Bütün
tohumlu bitkilerden yalnýz keçiboynuzu uzun süre suda bekletildikten
sonra filiz verebilir. Bu hem çok kuruduðu ve meyvesinden çýktýktan
sonra son ve sabit aðýrlýðýný aldýðý için hem de içine su almasý
olasýlýðýnýn çok az ve çok uzun zamana baðlý olduðu içindir.
Bu nedenle Araplar, Selçuklular ve Osmanlýlar döneminde aðýrlýk ölçüsü
olarak kullanýlmýþtýr. Dört tanesi bir dirhem eder.Dirhem deðiþmekle
birlikte 3 gr. aðýrlýðý temsil etmektedir. Satýcý iki dirhemlik birþey
satarken (8 çekirdek) lütfedip 1 çekirdek fazla tartarsa bu malý alanýn
itibarýný gösterir. Olaðandan fazla giyinen, süslenen vb. kiþilere de
''iki dirhem bir çekirdek'' denmesi bundan kaynaklanmaktadýr.''
alýntýdýr....
Çið köftenin tarihi (Tesadüfen bulunmuþ)
Kommagene krallýðý Türkiye’nin güneydoðu’sunda Dicle ve Fýrat nehirlerinin yukarý kýyýlarýnda kurulmuþtu.
Nemrut daðýnýn zirvesindeki heykeller Kommagene sanatýnýn ihtiþamýný belgeler.Orada doðu ve batý tam bir uyumla kaynaþýr.
Çiðköfte’nin doðuþu ile ilgili olarakta , Hz.Ýbrahim þuanki Urfa ozamanlar’da ise Kommagene topraklarýnda doðmuþ yaþamýþ ve Nemrut tarafýndan ateþe atýlmýþtýr.Allah’ýn emri ile ateþ su olmuþ Hz.Ýbrahim’i yakmamýþtýr.Hz.Ýbrahim’in doðduðu maðara ve ateþe atýldýðý yerde oluþan Balýklý göl binlerce ziyaretçi tarafýndan ziyaret edilmektedir.Ýþte çiðköftenin doðuþ öyküsü , Hz.Ýbrahim dönemine dayandýrýlmaktadýr.
Hz.Ýbrahim , devrin kralý Nemrut’un putlarýný kýrarak ,Allah’ýn varlýðýna inanmaya davet edince Nemrut öfkelenir ve Hz.Ýbrahim’in ateþe atýlmasýný emreder.Böylece büyük bir ateþ yakmak üzere yöredeki bütün odunlar toplanýr. Nemrut evlerde ateþ yakmayýda yasaklar. Halk ateþ yakmadan nasýl yemek yapacaðýný düþünür durur. Ýþte bu günlerde bir avcý,avladýðý ceylaný eve getirerek hanýmýndan yemek yapmasýný ister.Haným evde odun bulunmadýðýný söyler.Çevrede toplanacak bir tek dal odun dahi kalmamýþtýr. Avcý, çoluk çocuðun aç kalmamasý için hanýmýndan bir çare bulmasýný ister. Bunun üzerine kadýn,ceylanýn budundan yaðsýz et çýkararak bir taþ üzerinde baþka bir taþla döverek ezmeye baþlar.Sonra ezilmiþ eti bulgur,biber ve tuzla karýþtýrarak yoðurur. Böylece o leziz ve tadýna doyulmaz “çiðköfte” meydana gelir.
alýntýdýr...
Konu secretgarden tarafýndan (29.03.09 Saat 17:08 ) deðiþtirilmiþtir.
***** ne amaçla bulundu
Ýnsan organizmasý açýsýndan tüm zamanlarýn en yýkýcý kimyasal bileþimlerinden biri sayýlan *****in, ilk kez bilim adamlarý eliyle ve gerçekte son derece iyi niyetli bir amaca hizmet etmek üzere üretildiðini biliyor muydunuz? 1897'de Almanya'daki Bayer laboratuarlarýnda kanser ve tüberküloz hastalarý için "aðrý kesici" olarak hazýrlanan "***** hidroklor", dehþet verici yan etkileri farkedilince onu ilaç olarak reçetelere yazan hekimler tarafýndan derhal terkedildi. Ancak iþ iþten geçmiþ ve "þeytanýn tozu" hapsedildiði þiþeden kaçýp halkýn arasýna karýþmayý baþarmýþtý bir kez...
Kimya tarihinin ünlü efsanelerinden birine göre, "*****" (Heroisch) maddesi, adýný , bu maddeyi deneme amacýyla kolundan enjekte eden bir Bayer mühendisinin o anda yaþadýklarýný tanýmlamak için kullandýðý þu mânidar cümleden almýþtý:
"Kendimi bir kahraman gibi hissediyorum!" ("I feel like a hero")
*****e ilk yasak, ABD’den geldi. Ýlaç üzerinde yapýlan klinik deneyler sonunda ilacýn baðýmlýlýk yaptýðý ve aþýrý dozda kullanýmýnýn ölümlere yol açtýðý tespit edildi. 1931 yýlýnda ABD’de yayýnlanan rapor ile yasaklanan *****, bu tarihten sonra karaborsada satýlmaya baþlandý.
Bilgiler ,ç,n teþekkür.
Yarýn evi kaktüsle dolduracaðým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Teþekkürler sevgili secret...
Güzel,faydalý ve ilginç bilgiler...
Sevgiler...
begendiginize sevindim devamý gelicek![]()
Hayat Kurtaran Bilgiler
Denize dalarak size dogru ateslenen silahin kursunlarindan
korunabileceginizi biliyor muydunuz?
Belki bu hileyi simdiye kadar izledigimiz James Bond filmlerinde gormus ama olayin heyecanindan kendimizi kurtardigimiz anda boyle bir seyin sadece filmlerde olabilecegini dusunmustuk. Fakat 'Discovery' kanalinin en hit sovlarindan 'Mythbusters'in yapimcilari bu hilenin ve bunun gibi onlarca ilginc sehir efsanesinin gercekten de hayat kurtardigini bilimsel verilerle acikladi.
Iste sizin icin sectiklerimiz…
1-Simseklerin caktigi bir havada cep telefonuyla konusan bir kisiyi elektrik carpar mi?
'Mythbuster' ekibi bu teoriyi bir kuklaya 200 bin voltluk elektrik vererek test etti. Ve sorunun cevabinin kesinlikle 'carpar' oldugunu kanitladi.
2-Tavanda donen bir pervane yerinden cikip bir insanin uzerine gelirse o kisinin kafasini keser mi?
Donen pervanelerle bir dizi deney gerceklestiren 'Mythbuster' ekibi pervane son hizda donse bile bir insana carptiginda kirilip kimseye zarar vermeyecegini ispatladi.
3-Baliklarin hafizasi 3 saniyede bir silinir mi?
Bir grup baligi engel testlerinden geciren Mythbuster ekibi bir ay sonra ayni teste tabi tuttugu baliklarin testi nasil tamamlayacaklarini hatirladiklarini ortaya cikardi. Bu sonuca gore yukaridaki sorunun cevabi icin kesinlikle 'hayir' diyebiliriz.
4-Benzin istasyonunda cep telefonuyla konusmak patlamaya neden olur mu?
'Bir cep telefonu statik elektrik birimini keserek benzini tutusturamaz. Yine de telefonunuzla surekli arabaya cikip girerseniz dusuk bir ihtimal bile olsa bu durum bir patlamaya neden olabilir'. Mythbuster ekibinin ortaya koydugu bu bilimsel gerceklerin isigi altinda bu sorunun cevabina rahatlikla 'hayir' diyebiliyoruz.
5-Elektrik teline tuvaletinizi yaparsaniz carpilir misiniz?
'Mythbusters' ekibi bu sorunun cevabini bulmak icin de kapsamli bir deney yapti. Bir cansiz mankeni birkac litre idrarla islatarak elektrikli tele bagladi ve olanlar oldu. Bu deneyin sonuclarina gore elektrik teline tuvaletinizi yaparsaniz %100 carpilirsiniz.
6-Insan sesi bir bardagi catlatabilir mi?
Bir bardagi catlatacak insan sesi frekansini bulmak icin en son teknolojiyle donatilmis araclarla deney yapan cilgin ekip bu deneyimlerine opera sanatcisi Jaime Vendera'yi da ortak etti. 'Mythbuster' ekibinin buldugu frekansi sesiyle taklit eden Vendera cam bir bardagi catlatmayi basardi. Bu deneyin sonucuna gore bir insanin sesini bir sarap bardagini catlatacak frekansa getirerek egitmesi mumkun.
7-Bir kopekbaliginin burnuna yumruk atarsaniz saldiriya ugrar misiniz?
Bu konuda da calismalar yapan ekip kopekbaliklarinin aldiklari darbelere kacarak tepki verdiklerini fakat siz onlari yumrukladiktan kisa bir sure sonra geri geldiklerini belirtti. Eger hayatta kalmak istiyorsaniz kopekbaligini yumruklamaya devam etmeniz gerektigi de sira disi ekibin verdigi bir baska tuyo.
8-Bir gokdelenden dusen bozuk para birinin kafasina gelirse olumcul sonuclar dogurabilir mi?
'Mythbuster' ekibi bozuk paranin bir silahtan ciksa bile derinin icine islemeyecegini fakat temas ettiginde insanin canini feci sekilde yakacagini belirtirken bu sorunun cevabini 'hayir' olarak belirledi.
Telefon þehir kodlarý nasýl veriliyor?
Türkiye'deki telefon þehir kodlarý listesine bakarsanýz, birbirine komþu þehirlerin kodlarýnýn çok farklý, kod numaralarý yakýn olan þehirlerin ise birbirlerinden çok uzak olduklarýný görürsünüz.
Bunun nedeni, kod sisteminin tuþlu telefonlar yaygýnlaþmadan önce kadranlý telefonlara göre kurulmuþ olmasýdýr.
Kadranlý telefonlarda 9'u çevirmek için, hizasýndaki deliðe parmaðýnýzý sokup, sonuna kadar kadraný çevirmeniz ve býrakmanýz gerekiyordu. Kadran da otomatik olarak geri dönerek eski konumuna geliyor ve bir tek numara çevirme iþlemi tamamlanýyordu.
Bu iþlemde l'i çevirmek 9'u çevirmekten, 212'yi çevirmek 989'u çevirmekten çok daha kýsa bir sürede gerçekleþiyor ve santraller daha az meþgul oluyorlardý. Þüphesiz bugünkü tuþlu telefonlar çok hýzlý çalýþtýklarýndan, numaralarý aramak bakýmýndan bir zaman farký yok.
Bu nedenle, 212 gibi kýsa süre tutan kod numaralarý ülkenin en büyük, en çok telefon kullanýlan þehirlerine verilmiþtir. Örneðin, NevvYork ve Ýstanbul'un kod numaralarý ayný, yani 212 iken, Chicago ve Ankara'nýn da 312'dir.
Bu sisteme göre bugün Türkiye'de üçüncü en kýsa kod 222 ile Eskiþehir iken, en uzun süren kod ise 488 ile Batman'dýr.
Zamanla þehirler çok büyüyünce, onlarý kýsýmlara bölüp, yeni kod numaralarý vermek ihtiyacý doðdu. Yeniler eskilerle karýþmasýn diye farklý numaralar verildi. Örneðin kodu 212 olan 127 NewYork ikiye bölününce, ikinci kýsma 718 kodu verildi
Yazýnýn karýþýk okunabileceði meselesi hýzlý okuma eðitimlerinde temel bilgi olarak kullanýlýyor.
Fakat Elektrik teline tuvaletinizi yaparsaniz carpilir misiniz? ile ilgili deneyde cansýz manken
çarpýlmamýþtý diye hatýrlýyorum .
hayýr bence yanlýs hatýrlýyosunuz sizhatta ben çok öneceden böyle bi haberi gazetede okumustum biri balkondan böyle biþi yapmaya kalkýsmýs ve ölmüs tövbe tövbe trajikomik bi durum