Türk sinemasýnýn emektarlarýndan ''Komiser Kolombo'', "Tilki" lakaplý Ahmet Cengiz, memleketi Gaziantep'in Nizip Ýlçesi'nde ayakkabý boyacýlýðý yapýyor. Cengiz, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, 70'li yýllarda 100'den fazla filmde rol aldýðýný, þu anda maddi imkansýzlýk çektiði için ayakkabý boyacýlýðýyla geçimini sürdürdüðünü söyledi. Nerede O Eski Günler, Umudumuz Þaban, Islak Mendil, Kara Gurbet, Dokunmayýn Dünyama, Þaka Yapma gibi filmlerde, Kemal Sunal, Ümit Besen, Ferdi Tayfur, Hakký Bulut, Zeki Alasya ve Metin Akpýnar gibi ünlülerle oynadýðýný ifade eden Cengiz, þöyle konuþtu: ''Günümüzün Türk sinemasý 1970'li yýllarý hep aradý ve arayacak gibi de gözüküyor. Türk sinemasý Yeþilçam'a baðýmlý kaldý ve öldü, bu yüzden býrakýp geldim ve artýk dönmek de istemiyorum. Eðer kültürel zenginlikler ve yöresel motifler kullanýlýrsa sinemamýz iyiye gidebilir. Þu an Nizip'te herkes bana saygý duyuyor. Burada bir film veya dizi çekilse oynarým fakat Ýstanbul'a geri dönmek istemiyorum. Þu an geçim sýkýntýsý çekiyorum ve hiçbir sosyal güvencem yok. Sosyal güvencemin olmasý için zamanýnda çok uðraþtým ama hiçbir sonuç alamadým.'' Cengiz, ayakkabý boyayarak 6 kiþilik ailesine bakmaya çalýþtýðýný sözlerine ekledi. Zeugma Gazetesi..