Bir erkek yalan söylediðinde her zaman onurlu ve gerekli bir nedeni vardýr.
Bir gün, oduncunun teki nehrin hemen üzerinde, bir aðacýn dallarýný keserken, kazara baltasýný suya düþürür. Kederinden aðlamaya baþlayan oduncunun haline üzülen Tanrý aþaðý iner ve "Niye aðlýyorsun?" diye sorar. Oduncu durumu anlatýr ve baltasý olmazsa aç kalacaðýný söyler. Tanrý hemen suya dalar ve dipten altýn bir balta çýkarýr.
"Bu mu senin baltan?" diye sorar tanrý.
Oduncu "Hayýr" diye cevap verir.
Tanrý tekrar suya dalar ve bu sefer dipten gümüþ bir balta çýkarýr.
"Bu mu senin baltan?" diye sorar tanrý.
Oduncu "Hayýr" diye cevap verir yeniden.
Tanrý tekrar suya dalar ve bu sefer demir bir balta ile çýkar "Bu mu senin baltan?"
Oduncu sevinçle, "Evet" der.
Tanrý adamýn dürüstlüðünden memnun olur ve üç baltayý da ona verir. Oduncu baltalarýný alýr ve mutlulukla evine döner.
Aradan zaman geçer bir gün oduncu karýsý ile birlikte nehir kenarýnda yürürken, karýsýnýn ayaðý takýlýr ve suya düþer. Baltacý üzüntü ile karsýnýn ardýndan aðlamaya baþlar.
Tanrý yeniden görünür ve oduncuya sorar, "Niye aðlýyorsun?"
"Tanrým lütfen yardým et bana, karým suya düþtü!"diye yakarýr oduncu. Tanrý suya dalar ve yukarýya Jennifer Lopez ile çýkar. Bu mu senin karýn?" diye sorar. "Evet," diye baðýrýr adam.
Tanrý adamýn yalan söylemesine çok kýzar. Oduncu hemen açýklamaya çalýþýr, "Tanrým lütfen beni affet, beni yanlýþ anladýn. Ýþin gerçeði eðer sana Jennifer Lopez için hayýr demiþ olsaydým, bu sefer Catherine Zeta-Jones ile gelecektin. Gene hayýr deseydim karýmý getirecektin ve ben bu sefer evet dediðimde üçünüde bana verecektin. Ama tanrým ben fakir bir adamamým ve üç kadýný birden bakmam mümkün deðil. Ýþte bu yüzden ilk seferinde evet dedim."
Hikayenin özü: Erkekler ne zaman yalan söyleseler mutlaka gerekli ve onurlu bir nedeni vardýr.