www.nizip.com ekibi olarak siyasi partilerin liderleri ile söyleþi yapmaya karar verdik. 4. söyleþimizi de CHP belediye baþkan adayý Hüseyin YILMAZ ile gerçekleþtirdik. Toplantý ortamý gayet güzel geçti. Bizi kýrmayýp böyle güzel bir söyleþi yaptýðý için Tüm Nizip.com ekibi adýna kendisine teþekkür ediyorum inþallah Allah gönlüne göre verir.
S1- Kendinizi tanýtabilir Misiniz?
1953 Nizip doðumluyum. Ýlk ve Orta öðrenimimi karkamýþta , Liseyi de 1976 yýlýnda Nizip lisesinde okudum. Üniversiteyi de Açýk Öðretim fakültesinde bitirdim. Devlet Malzeme Ofisinden Emekli oldum. Emekli onluca aktif siyaset hayatýma baþladým.
Nizip’i çok seven ve onun için güzel çalýþmalar yapan biriyim. Ankara da kurulan Nizipliler derneðinin kurucularýndaným.
----- Niziplileri Nasýl Tarif Edersiniz?
Nizipli Sözünde Özünde Dürüst insanlar olarak tarif edebilirim.
S2- Neden Aday olma gereði duydunuz?
-Nizip’e hizmet etmek ,
-Nizip’i daha çaðdaþ bir hale getirmek için Aday olma gereði duydum.
S3- Nizip'te gördüðünüz eksiklikler nelerdir?
-Sosyal yönü,
-Trafik sorunu,
-Otoparkýn olmamasý,
-Alt yapý sorunu,
-Nizip’in Giriþinin þuan ki görüntüsünü,
-Yol sorununu,
-Sosyal etkinliklerin olmamasýný,
Gibi sorunlarý Eksik buluyorum.
S4- Projelerinizi açýklayabilir misiniz?
-Halk ekmek projesi,
Bir ekmek fabrikasý kurarak iþsiz insanlara hem iþ imkaný saðlayýp hem de Nizipliye ucuz ekmek temin etmiþ olacaðýz.
-Turizme Önem vereceðiz,
Zeugmadan Çýkan tarihi eserleri yerinde sergilemesini saðlayacaðýz. Kiliseyi restore edip gelen turistlerin Nizip içine girip iç ekonomiye(Esnafa) katkýda bulunmasý saðlayacaðýz.
Konaklama yeri kurup gelen turistlerin G.Antep yada Baþka bir yere gidip konaklamasýna engel olacak.
-Nizip spor’u eski günlerine kavuþturacaðýz,
-Sebze halini ulaþýmý kolay bir alana yapacaðýz,
Böylelikle çiftçimiz artýk kazanacak ve Nizip’te dýþa baðýmlý olmayacak. Kendi sebzemizi kendimiz üreteceðiz. Ulaþýmý kolay bir alana yaparak nakliyat sorununu ortadan kaldýracaðýz.
-Nizip’i eski Yeþil Nizip yapacaðýz,
Ýmarda yeþil alan olarak görülen yerleri yeþillendirip Nizip’i eskisi Gibi Yeþil Nizip yapacaðýz.
-Semt pazarlarý kuracaðýz,
-Toplu konutlar yaparak herkesi ev sahibi edeceðiz,
Evlerin yapýlacaðý yeri bir halk meclisi yaparak halka soracaðýz. Belediye Evleri biçimde düþünüyoruz. Hem böylece belediyemize de bir ek gelir saðlamýþ olacaðýz.
-Hancaðýz ve Barak ovasý sulama projesini aktif hale getireceðiz,
-Nizip Çayý arýtma tesisi yaparak Eski Nizip bahçeleri gibi bölgenin sebze lokomotifi olacaðýz. Bunu da Halkýmýzý desteðini arkamýza alarak Antep Organize baþta olmak üzere çayý kirletenlere dur diyeceðiz. Kimyasal arýtma yaptýracaðýz fabrikalara.
S5- Bu projeleri hangi finansman kaynaklarý ile yapmayý planlýyorsunuz?
-Belediyenin gelirleri olmasýný saðlayarak,
-Dýþ kaynaklý projeler saðlayarak,
-Projeler hazýrlayýp gerekli yerlere sunarak mesela yol ile ilgili bir sorunumuz var ise karayollarý ile organize çalýþarak projemizi sunup onlarýn yapmasý saðlayarak,
-Otogarý devreye sokarak,
-Sebze halini aktif hale getirerek
-Ýç turizmi geliþtirerek,
S6- Diðer adaylardan hangi yönünüzü farklý görmektesiniz?
-Çaðdaþ ve demokrat bir yapýda olmamýzý görüyorum.
-
S 7- Göreve geldiðinizde ilk yapacaðýnýz iþ hangisidir?
-Alt yapý,
-Otopark
-Nizip’in dýþ Görünümü güzelleþtirmek.
S 8- Nizip’in önümüzdeki 10 yýl içerisinde hangi sorunlarýn olacaðýný düþünmektesiniz?
-Nüfus artýþý olacaðýndan toplu konutun gerekli olacaðýný düþünüyorum ve bunun içinde gerekli çalýþmayý yapacaðým,
-Ýþsizlik olacaðýný görüyorum bunun içinde yeni iþ sahalarý açmayý düþünüyorum.
S 9- Kazandýðýnýz taktirde ekibinizin bu iþ için yeterli olacaðýný düþünüyor musunuz?
Ekibim kendi alanlarýnda profesyonel kiþilerden oluþuyor. Yinede Bir danýþma kurulu oluþturacaðýz daha iyiye ulaþmak için.
Ayrýca sivil toplum örgütlerinden ve benzeri kuruluþlardan da fikir alacaðýz.
S 10- Özürlü ve yaþlýlar için neler düþünmektesiniz.
Hepimiz yaþlanacaðýz yaþlanmayacaðýný düþünen varsa yanýlýyordur hepimiz gün gelip aciz duruma düþeceðiz onun içinde bu tür yerlerin olmasýndan yanayým.
Bunun içinde gerekli çalýþmayý yapacaðým.
S11- Nizip’teki Siyasi Seviyeyi Nasýl Buluyorsunuz?
Uygun bulmuyorum. Çünkü þuan ki siyasetcilerimiz çamur siyaseti yapýyorlar. Daha seviyeli olmasý Nizip içinde güzel olurdu diye düþünüyorum.
S12) Nizip.com sitemiz hakkýnýzdaki düþünceleriniz neler?
Bende sitenizin bir üyesiyim. Ve üyeniz olmaktan gurur duyuyorum. Nizip’i dünyaya tanýtýyorsunuz. Nizip’te ne olmuþsa sizlerin aracýlýðýnýzla öðreniyoruz.
Ayrýca Nizip.com ekibi olarak böyle güzel bir çalýþma yaptýðýnýz için sizlere çok teþekkür ediyorum.
Son Söz olarak Nizip Halkýna Þunlarý Söylemek Ýstiyorum;
Her yerde büyük iþler yapýlabilir, yapýlmaktadýr ve yapýlacaktýrda. Ancak biz bütün iþleri, herhangi bir yolsuzluða geçit vermeden yapacaðýz. Hýzlý ve daima halkýmýzýn çýkarlarýný gözeterek, kamu yararýný koruyarak yapacaðýz. Nizip halký güvenerek bize görev verdiði sürece belediyenin ve kurumlarýnýn kapýsýndan penceresinden bacasýndan þaibe, haksýzlýk, yaðmacýlýk girmeyecektir. Türk belediyeciliðine ahlaki vasfýný da tekrar kazandýracaðýz. CHP'nin ve bu partinin bir adayý olarak temel görüþümüz budur.
Þayet Nizip halký teveccüh gösteripte bu görevi bana verirseler Rant için deðil Nizip için çalýþacaðýma, Ayrýca ben ve ekibim göreve geldðimiz gün tümünün mal varlýðýný Kamuý oyuyla paylaþacam ve bunu da heryýl internet araçýlýðýyla Nizip halký ile paylaþacaðýma Söz veriyorum.
Nizip halkýna saygýlarýmý sunuyorum...
![]()
![]()
![]()