www.nizip.com ekibi olarak siyasi partilerin liderleri ile söyleþi yapmaya karar verdik. 3. söyleþimizi de MHP belediye baþkan adayý Müslüm TÝRYAKÝ ile gerçekleþtirdik. Toplantý ortamý gayet güzel geçti. Bizi kýrmayýp böyle güzel bir söyleþi yaptýðý için Tüm nizip.com ekibi adýna kendisine teþekkür ediyorum inþallah Allah gönlüne göre verir.
S1- Kendinizi tanýtabilir Misiniz?
1968 Nizip merkez doðumluyum. Ýlk ögrenimimi Namýk Kemal ilk okulunda ortaokulu Nizip orta okulunda ve Nizip Ticaret Meslek lisesinden mezun olduktan sonra 1991 yýlýnda serbest muhasebecilik iþine baþladým halen anadolu üniversitesi iþletme fakultesi 3.sýnýfýnda okumakta olup serbest muhasebecilik iþine halendevam etmekteyim her zaman hizmetinizdeyiz.
----- Niziplileri Nasýl Tarif Edersiniz?
Geliþime açýk, ekonomik alanda geliþmeye açýk objektif düþünmesini bilen bir halk. Kendisinin rüþtünü ispat etmiþ samimi bir halk.
S3- Nizip’te Gördüðünüz Eksiklikler Nelerdir?
Nizip için kim bir taþ üstüne taþ koymuþsa Allah ondan razý olsun. Biz eksiklileri deðil de yapacaðýmýz yeniliklerden bahsetmek istiyoruz.
S4- Projelerinizi Açýklayabilir misiniz?
1- HALK EKMEK ÜRETÝMÝ VE FIRINCILARA DESTEK
2 - KADIN GÝRÝÞÝMCÝLÝÐÝ VE KADININ ÝSTÝHDAMI
3 - KADIN SIÐINMA EVLERÝNÝN YAPILMASI
4 - ÇALIÞAN KADINLARIMIZIN ÇOCUKLARI ÝÇÝN KREÞLERÝN AÇILMASI
5 - KADINLARIN KADIN HAKLARI KONUSUNDAKÝ EGÝTÝMLERÝ ÝÇÝN MAHELLE EVLERÝ YAPILMASI
6 - ÜNÝVERSÝTEMÝZ ÝÇÝN YURT YAPILMASI
7 - ÜNÝVERSÝTEYE HAZIRLANAN GENÇLERÝMÝZ ÝÇÝN DERSANE YAPILMASI
8 - ÜNÝVERSÝTEDE OKUYAN ÖGRENCÝLERÝMÝZE BURS TEDARÝK ETME
9 - DAR GELÝRLÝ AÝLELER ÝÇÝN TOPLU KONUT YAPILMASINA ÖNCÜLÜK ETME TOKÝ VEYA KOOPERATÝF KURMA GÝBÝ
10- NÝZÝP’E GÝRÝÞ ANAYOLLARA ALT VE ÜST GEÇÝT YAPILMASI VE (E 5) GÝRÝÞÝNÝN DÜZENLENMESÝ
11 - ALT YAPI ( ATIK SU ÝÇME SUYU GÝBÝ) ÜST YAPI SORUNUN ÇÖZÜMÜ VE CADDELERÝN KÝLÝT TAÞI ÝLE DÖÞENMESÝ
12 - ÝMARIN BATI TARAFINA AÇILMASI
13 - ORGANÝZE SANAYÝNÝN BÝTÝRÝLMESÝ ÇALIÞMALARINA ÖNCÜLÜK ETMEK
14 - NÝZÝP ÇAYININ TEMÝZLENMESÝ VE ÇEVRE DÜZENLEMESÝ YAPILARAK PARK HALÝNE GETÝRÝLMESÝ
15 - CUMHURÝYET MAHALLESÝNÝN ALIÞ VERÝÞ MERKEZÝ HALÝNE GETÝRÝLMESÝ VE ARAÇ TRAFÝGÝNE KAPATILMASI
16 - YENÝ SEBZE HALÝ YAPILMASI AKTÝFLEÞTÝRÝLMESÝ VE HALÝN ULAÞIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ
17 - SEMT PAZARLARININ AÇILMASI
18 - TRAFÝK SORUNUN ÇÖZELMESÝ ÝÇÝN SEMT OTOPARKLARI YAPILMASI
19 - SANAYÝÝ ESNAFI ÝÇÝN SANAYÝÝ YOLUNDA ÜCRETSÝZ ÇORBA EVÝ YAPILMASI
20 - NÝZÝP ÝÇME SUYUNUN UCUZLATILMASI
21 - NÝZÝPTEKÝ HAVA KÝRLÝLÝÐÝ ÝÇÝN ÝLGÝLÝ TEDBÝRLERÝN ALINMASI
22 - NÝZÝP’E KONGRE, SÝNEMA VE KÜLTÜR MERKEZÝ YAPILMASI
23 - NÝZÝPTE SEMTLERE SOSYAL TESÝSLER VE SPOR TESÝSLERÝNÝN KURULMASI
24 - NÝZÝP’ÝN BELKIS HARABELERÝ, KÝLÝSE RUMKALE GÝBÝ YERLERÝN TURÝZME KAZANDIRILMASI VE ÝLÇEMÝZÝN TURÝZM ÞEHRÝ HALÝNE GETÝRÝLMESÝ ÇALIÞMALARININ YAPILMASI
25 - ÞEHÝR ÝÇÝ ULAÞIM ÝÇÝN BÜTÜN MAHALLELERE BELEDÝYE OTOBÜS SEFERLERÝ DÜZENLENMESÝ VE OTOBÜS ALINMASI
26 - OTELCÝLÝÐÝN GELÝÞTÝRÝLMESÝ VE OTEL ÝÞLETMECÝLÝÐÝNE ÖNCÜLÜK YAPILMASI
27 - YAÞLILARIN KALABÝLMESÝ ÝÇÝN HUZUREVLERÝ YAPILMASI
28 - NÝZÝPTEKÝ ENGELLÝ KARDEÞLERÝMÝZ ÝÇÝN BAKIM MERKEZÝ, DANIÞMA MERKEZÝ ÖZEL ULAÞIM HÝZMETLERÝ VE REHABÝLÝTASYON HÝZMETLERÝ VERÝLMESÝ
29 - DOGAL ENERJÝ KAYNAGI KULLANIMI ÝÇÝN GÜNEÞ ENERJÝSÝNDEN ELEKTRÝK ÜRETÝLMESÝ VE BELEDÝYENÝN TASARRUFA YÖNELMESÝ
30 - ÇÖPLERÝN GERÝ DÖNÜÞÜM YOLUYLA ENERJÝYE DÖNÜÞTÜRÜLMESÝ
31 - OTOBAN ÇIKIÞININ SANAYÝ GÝRÝÞÝNDEN VERÝLMESÝ ÝÇÝN GEREKLÝ ÇALIÞMALARIN YAPILARAK NÝZÝP SANAYÝÝ ESNAFININ CANLANDIRILMASI
32 - NÝZÝP’ÝN TEKRAR ESKÝ YEÞÝL NÝZÝP ADINA YAKIÞIR ÞEKÝLDE ÇEVREDE AÐAÇLANDIRMA ÇALIÞMALARI YAPILMASI
33 - NÝZÝP’BÝMÝZE VE ÇEVREMÝZDE BÝZLERE AÝT KÜLTÜRÜMÜZÜN CANLANDIRILMASI ÇALIÞMALARININ YAPILMASI VE GÝRÝÞÝMCÝLERÝN DESTEKLENMESÝ
34 - NÝZÝPTE ÝÞSÝZLÝGE ÇÖZÜM BULABÝLMEK ÝÇÝN NÝZÝP DIÞINDAKÝ ÝÞADAMLARIMIZIN YATIRIM YAPMALARININ SAGLANMASI VE BELEDÝYE OLARAK ÖNCÜLÜK YAPILMASI
S5- Bu projeleri Hangi Finansman Kaynaklarý Ýle Yapmayý Planlýyorsunuz?
Belediyenin iller bankasýndan ve belediyenin diðer kaynaklarýndan gelen 5 yýllýk bütçesi 72 Trilyon 15 milyarlýk geliri ile ve Kooperatifler kurup toplu konut yaparak evsizlere cüzi miktar karþýlýðýnda evler vererek belediyeye ek gelir saðlayarak, Ayrýca bu kooperatif evleri sayesinde Nizip'te iþ istihdamý saðlamayý düþünüyoruz.
Ayrýca Belediyemizin; Kum ocaðý, kilit taþý yapýmý, yeni iþ yerleri açýp onlarýn kirasýný belediyeye aktarmayý,
Un fabrikasý yapýp fýrýncýlarýmýza cüzi bir miktara satýþ yapýp oradan gelen parayla belediyeye gelir saðlayarak.
S6- Diðer Adaylardan Hangi Yönünüzü farklý Görmektesiniz?
Halk meclisi oto kontrol meclisi kuracaðýz. Yani halk doðrudan yönetimde söz sahibi olacak. Çünkü onlar benim patronlarým ben onlarýn iþçisi olmak için aday oldum. Patronlarýmýn memnuniyeti benim için birinci sýradadýr.
S7- Göreve Geldiðinizde Ýlk Yapacaðýnýz Ýþ Hangisidir?
Su faturalarýndaki ATIK SU bedelini kaldýrýp suda % 25 ucuzluk saðlamak olacaktýr.
S8- Nizip’in Önümüzdeki 10 Yýl Ýçerisinde Hangi Sorunlarýn Olacaðýný Düþünmektesiniz?
-Alt yapý sorunu
-Ýmar sorunu
-Ýþsizlik
Olarak görüyorum. Bunlarýn önlemini alacaðýz.
S9- Kazandýðýnýz Taktirde Ekibinizin Bu Ýþ için Yeterli Olacaðýný Düþünüyor Musunuz?
Ekibim profesyonel baþaralý kiþilerden oluþtuðu için ekibime sonsuz güvenim var. Ayrýca baþarýlý belediyelerden yardým da alarak belediyemizi örnek bir belediye yapacaðýz. Bildiðiniz gibi belediyecilik bir ekip iþidir ve ben bu yolda ekibime güveniyorum.
S10- Özürlü ve Yaþlýlar için Neler Düþünmektesiniz?
350 milyar maliyetinde bir huzur evi yapacaðýz. Böylelikle Nizipli yardýma muhtaç vatandaþlarýmýza burada hizmet vereceðiz.
S11- Nizip’teki siyasetin seviyesini Nasýl Buluyorsunuz?
Daha ýlýmlý olsalar daha iyi olur. Ben buradan diðer adaylara sesleniyorum “Gelin Kol Kola girip bir Nizip turu atalým.” Halkýmýz bizi görsün. Projelerimizi açýklayalým ve sözü halkýmýza býrakalým.
![]()
![]()