www.nizip.com ekibi olarak siyasi partilerin liderleri ile söyleþi yapmaya karar verdik. Üçüncü söyleþimizi de DSP belediye baþkan adayý Þerif KARA ile gerçekleþtirdik. Toplantý ortamý gayet güzel geçti. Bizi kýrmayýp böyle güzel bir söyleþi yaptýðý için Tüm nizip.com ekibi adýna kendisine teþekkür ediyorum inþallah Allah gönlüne göre verir.
S1- Kendinizi tanýtabilir Misiniz?
Ben Þerif KARA 1960 Nizip Doðumluyum. Eðitimime sýrasýyla Kýzýlcakent Ýlköðretim okulu, Nizip Ortaokulu, Adana Borsa Lisesinde devam ettim ve Çukurova Üniversitesi Ýdari ve Ýktisadi Bilimler Fakültesi Ýþletme bölümünden mezun oldum. Ýngilizce biliyorum evliyim ve iki çocuk babasýyým. Ýþ yaþamýma 1990 yýlýnda Nizip’te Serbest muhasebeci mali müþavir olarak baþladým. 1992 yýlýnda Canel Sigorta Ltd.Þtini kurarak sigortacýlýk iþini de baþladým. Halen her iki iþimi de Atatürk Bulvarý Erdoðan iþ merkezinde yürütmekteyim.
Siyasi yaþamýn üniversite yýllarýnda baþladý, daha sonra;
-SHP Gençlik kollarý Yönetim kurulu baþkanlýðý yaptým.
-SHP-CHP birleþmesinden sonra CHP yönetim kurulunda saymanlý görevinde bulundum.
-DSP ilçe baþkanlýðý yaptým ve DSP Kurultay delegesi oldum.
-Halen, Atatürkçü Düþünce Derneði Denetleme kurulu üyesiyim.
----Niziplileri Nasýl Tarif Edersiniz?
Nizip’li olmak bir ayrýcalýktýr. Birbirini seven, çalýþkan, üretken ve tutkun bir topluluktur.
S2- Neden Aday Olma Gereði Duydunuz?
30 Kasým 2008 e kadar DSP Nizip Ýlçe örgütünün baþkanýydým. Ýlçe Örgütündeki arkadaþlarýmýn ýsrarlý istekleri ve saygý deðer Nizip halkýnýn, destek ve isteðiyle 2009 yýlý 28 Mart yerel seçimlerinde Nizip Belediye Baþkanlýðýna adaylýðýmý koydum.
S3- Nizip’te Gördüðünüz Eksiklikler Nelerdir?
Nizip’te insana deðer verilmemesi ve bu nedenle belediye yatýrýmlarýnýn, insana yönelik deðil de betona deðer verilmesi,
Spor alanlarýnýn yetersizliði,
Zeugma, rum kale, büyük hamam ve kilise vb. gibi turistik yerler bulunmasýna raðmen, bu olanaklarýn kullanýlmamasý, turistik þehre dönüþtürülmemesi,
Nizip çayýnýn kesinlikle ýslah edilerek, balýk tutulabilinir ve delikli kayadaki pýnardan tekrar su içilebilinir hale gelmesi,
Çok katlý Otopark eksikliði,
Ýþsizlik,
Gerçek eðitim merkezi,
Kültür sitesi,
Yaþlý ve kimsesizler için huzur evi
S4- Projelerinizi Açýklayabilir misiniz?
“Bilinçli Deðiþim, Kesintisiz Geliþim”
Kampanyasý adý altýnda projelerimizi deðerlendirerek, bizim projelerimiz tamamen insana verilen deðerden ötürü insana yatýrým yapýyoruz. Bu nedenle bizim belediyeciliðimizde;
-Adamý olanýn deðil, hak edenin iþi yapýlacak,
-Bireylerin deðil, toplumun çýkarlarýna hizmet edilecek,
-Nizip halkýnýn yararýna olmayan hiçbir projeye imza atýlmayacak,
-Çalýþanlarýmýz güler yüzlü, çalýþkan sorun deðil çözüm üreteceklerdir.
1-Birecik Barajýndan, oðlak deresine su pompalanarak kýzýlcakent ve akçakent köylerinden geçen Nizip çayý ýslah edilecek ve hancaðýz barajý temiz suyla beslenecek,
2-Daha yeþil bir Nizip oluþturmak için yeni parklar kurulacak,
3-Doðal hayata açýlan pencere kapsamýnda ekolojik ürünler pazarýnda sertifikalý ürünleri aracýsýz olarak halkla buluþturmak,
4-Saðlýklý insan için dumansýz hava sahasý oluþturmak,
5-Küresel ýsýnma nedeniyle su israfýna karþý mücadele,
6-Su paralarý kesinlikle ucuzlaþtýrýlacak,
7-Krize çözüm ve ekonomiye destek için kampanyalar yapmak,
8-Sanatla iç içe bir ilçe yaratmak için kültür sitesi yapmak,
9-Öðretmen evi projesiyle, konaklama ünitesi, kütüphane, restoran, kafeterya, konferans salonlarý ve yeþilliklerle donatýlmýþ bahçe yapýlacak,
10-Emekliler Evi projesiyle, emekli yurttaþlarýmýzýn yararlanabileceði bir dinlenme ve kültür merkezi yapýlacak,
11-Engelliler için rehabilitasyon merkezi,
12-Ýlçemizin Amatör takýmlarýna sahip çýkmak ve yeni semt sahalarý(Futbol- Basketbol-Voleybol) yapmak,
13-Otopark sorununa radikal çözüm için çok katlý yer altý otoparklarý yapmak,
14-PTT caddesi ile Cumhuriyet mahallesi trafiðe kapatýlacak, alýþ veriþ merkezi haline getirilecek,
15-Otobana 2. Çýkýþý sanayi sitesinden verilerek sanayi sitesi esnafýnýn canlanmasýný saðlamak,
16-Kanuni Sultan Selim Bulvarýyla baþlayan çevre yolunun, yatýlý bölge okulu civarýndan devam ettirilerek , E90 karayolu, Karkamýþ kavþaðýyla birleþtirilmesi yapýlacak,
17-Ýlçemizde Kömür kullanýmýnýn fazla olmasý nedeniyle hava kirliliðini önlemek için doðal gaza geçiþ yapýlacak,
18-Nizip Belediyesi binasý, TMO’nýn yerinde modern bir binaya kavuþturulacak, eski binanýn altý yeraltý çok katlý otopark, üstü modern bir iþi merkezi olacak,
19-Nizip, bir turizm þehri olacak, zeugma açýk hava müzesi kurulacak, taþýnan eserlerin iadesi, büyük hamam, kilisenin ve rum kalenin turizme kazandýrýlmasý,
20-Her mahalleye çocuk parký, her sokaða aðaç,
21-Organize sanayi sitesinden geliþmesi için çalýþmalar yapýlacak,
22-TOKÝ’nin Nizip’e gelebilmesi için her türlü imkanlar saðlanacaktýr,
23-Gençlik Merkezi Açýlacak,
24-Yaþlý ve kimsesizler için Huzur Evi yapýlacak,
25-Þehir içi Halk dolmuþlarýnýn güzergahlarýna Yüksekokul(üniversite) hattý açýlacak ve korsan dolmuþlar engellenecek,
26-STK (Sivil Toplum Kuruluþlarý) muhtarlar ve meslek odalarýyla, çaðdaþ ve katýlýmcý belediyecilik anlamýnda danýþma meclisleri oluþturulacak,
27-Üniversite öðrencilerine yönelik öðrenci yurdu yapýlacak,
28-Halk dershaneleri kurulacak
S5- Bu projeleri Hangi Finansman Kaynaklarý Ýle Yapmayý Planlýyorsunuz?
Ýller bankasýnýn gelirleri ile mimar ve mühendislerden oluþan proje geliþtirme merkezimizin Nizip için gerekli projeleri AB ne sunarak hibe krediler elde etmeyi hedefliyoruz. Ayrýca kentsel dönüþüm projeleriyle üretilecek gelirlerin, halkýmýzýn hizmetine sunarak projelerimize kaynak yaratmak istiyoruz.
S6- Diðer Adaylardan Hangi Yönünüzü farklý Görmektesiniz?
Biz çaðdaþ ve katýlýmcý bir belediyecilik anlayýþýyla hareket eden demokratik sol ve sosyal demokratlarýz. Bu nedenle bizim projelerimiz tamamen insanlara yönelik çalýþmalardýr. Ýnsan yaþamý ve saðlýðý birinci koþuldur. Bu nedenle insana hizmet vermek istiyoruz.
S7- Göreve Geldiðinizde Ýlk Yapacaðýnýz Ýþ Hangisidir?
Ýlk olarak tarla haline gelmiþ olan ana caddeleri beton asfalt yapacaðýz. Engelli yurttaþlar için geçiþ yollarý yapýlacak. Su ücretleri ucuzlatacaðýz. Daha sonra projelerimizi öncelik sýrasýna koyarak çalýþmalarýmýza devam etmek istiyoruz.
S8- Nizip’in Önümüzdeki 10 Yýl Ýçerisinde Hangi Sorunlarýn Olacaðýný Düþünmektesiniz?
Küresel ýsýnma nedeniyle su sorunu en büyük sorun olarak çýkacak diye düþünüyoruz.
S9- Kazandýðýnýz Taktirde Ekibinizin Bu Ýþ için Yeterli Olacaðýný Düþünüyor Musunuz?
Evet ekibim kendini geliþtirmiþ alanýnda profesyonel kiþilerden oluþmaktadýr.
S10- Özürlü ve Yaþlýlar için Neler Düþünmektesiniz?
Engelli vatandaþlarýmýz için rehabilitasyon merkezi açýlacak ve engelli yurttaþlarýn bulunduklarý çevreye daha iyi adapta olabilmeleri için toplum içinde kendileriyle barýþýk bir þekilde yaþamalarýna hizmet edilecek çalýþmalar düþünüyoruz.
![]()
![]()