Akçakentten ilerdemi abi bu
Kusura bakma abi espri yapmadan duramadým.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Akçakente ulaþmak mükünmü hele nar bahçesi vardý palanýn gözünün kaldýgý selamlar sevgili dostum
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
fotolar süper þimdi...maþAllah..Allah-u Ekber
Feryadý býrak,kendine gel,çünkü zaman dar...Uðraþ ki; telafi edecek bunca zarar var!
ilginç gercekten
Gözlerimdeki yansýman Senden öte bir Sen, Sana verecegim o can Benden öte bir Ben...
Belki bilmeyeniniz vardýr.Ben Astronomi ve Uzay Bilimleri Mezunuyum.Yani benim yan meslek sayýlýr.Bu konularda oldukça fazla araþtýrmam vardýr.Ben özellikle uzay konularýna aþýrý meraklý olduðum için Nizip Lisesinden mezun olunca soluðu Ýstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde aldým.Hem de yüksek bir puanla.Türkiye'nin en büyük teleskop'undan Ay ve Mars'ý gözlemleme fýrsatým oldu.O duygularý anlatmak için yaþamak gerek.Þimdi gelelim asýl konuya..Kur'an-ý Kerimde Allah(cc) 7 kat gökten bahseder.Ýþte Astronomlarýn anlayama çalýþtýðý bu konu henüz açýklýða kavuþmuþ deðil.Ama bazý öngörüler var.Þimdi içinde bulunduðumuz evreni bir balonun içi olarak düþünün..Bu balonun içindeki galaksiler ve nebulalar kendi içinde bir eksen oluþtururlar.Ve þimdi baþka bir balon düþünün..Bu balon da baþka bir evreni oluþturur.Yani bizim içinde bulunduðumuz balondan milyarlarca tane balon..Bu balonlarý bir nevi küçültülmüþ gezegenler olarak düþünün.Ve ikinci evreni de bir balon olarak düþünün.Bizim de içinde bulunduðumuz balon bir baþka balonun içinde.Ve iþte bu balonlama yedinci balonda bitiyor.Kara delikler ve beyaz delikler bu evrenlerin birbirlerine geçiþ noktalarýdýr.Bir baþka öngörü de Kur'an da geçen Sidre-i Münteha yani Peygamber efendimizin Miraç gecesi bu 7 kat göðü geçtiði ve Cebrail(A.S)'in "ben bundan öteye gidemem” dedigi noktanýn yedinci göðün son noktasýdýr.Yani dünya ile ahiret arasýndaki bölge olduðu yönündedir.Þimdi küçükten büyüðe doðru gök kavramlarýný izah ederek yukarýdaki gözü açýklamaya çalýþalým.Ýçinde bulunduðumuz Güneþ sitemi Bir yýldýz,12 gezegen ve birçok uydudan oluþan küçük bir bölgedir.Bu bölge gibi milyarlarca sistemin oluþturduðu topluluða galaksi adý veriliyor.Bizim içinde bulunduðumuz galaksi Samanyolu galaksisidir.Samanyolu galaksisinde 200 milyar gök cismi olduðu tahmin ediliyor.Ve evrendeki en küçük gakalsidir.Nebula olarak tanýmlanan henüz parçalanmamýþ nesneler patladýðýnda binlerce galaksi oluþuyor.Bazen gül resmi bazen göz resmine benzer muhteþem manzaralý bu cisimler aslýnda patlama aþamasýnda olan Nebulalardýr.Konu ile ilgili merak eden arkadaþlarýmýza Stefan Hawking’in “Evrenin kýsa tarihi” isimli kitabýný okumasýný tavsiye ederim.
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
resimleri atsana tarhan kareþim
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Ramazan beyin anlattýklarý gerçekten kafalardaki bir çok soruya cevap ama bunlar varsayým, bir bilim adamýda ,belki bizde bir canlýnýn vücudundayýz çünkü bizim vücudumuzun içindede küçüklüðü mantýða sýðmayan bir çok canlý var (hücrelerden bahsediyor) demiþti. Bu konularý çok düþünenler kafayý yiyor dikkat edelim.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
bazý dangalaklar buna Allahýn(CC) gözü diyorlardý...
tövbe estafurullah,
korkmalarý bile yeter insan oglunun gözlere bakýnca?
ey yüce allahým sen nelere kadirsin.