Her an her farklý duruma hazýrlýklý olmak zor iþtir. Bu durum soðukkanlýlýkla birlikte çok ters gibi görünmelerine raðmen tez canlýlýðý da bünyesinde barýndýrýr. Her hangi bir durumla karþýlaþýldýðýnda soðukkanlý olarak duruma müdahale etmek ve tez canlýlýkla da durumun üstesinden gelmektedir maharet. Böylelikle hem panik hali olmaz hem de iþ bitiricilik esas olur.
SORULAR
1-Yakýnýnýzýn baþýndan küçük bir kaza geçti ve acil müdahale gerektiriyor
a-) Hemen olaya müdahale ederim
b-) Saðlýk ocaðýna götürürüm
c-) Beni kan tutar
2- Arkadaþýnýz bir alacaðýný tahsil etmek üzere, yanýnda arkadaþ olarak gidip gidemeyeceðinizi sordu
a-) Ýlla benim olmam þart mý?
b-) Böyle durumlardan çekinirim
c-) Tabii ki giderim
3- Ýçinizden bir þeyler alýp yemek geçti
a-) Boþ ver þimdi kim gider!
b-) Kalkar alýrým
c-) Evdekilerle idare ederim
4- Gece yarýsý bir telefon sapýðý dadandý rahatsýz ediyor
a-) Sapýða derhal aðzýnýn payýný veririm
b-) Evdekilerden yardým isterim
c-) Telefonun kablosunu çekerim
5- Sol þeritte 120 ile gidiyorsunuz ve araba sola doðru çekiyor
a-) Hýzýmý yavaþlatýr olduðum þeritte dururum
b-) "ALLAH'ým kurtar beni"
c-) Dörtlüleri yakar, en sað þeride geçerim
6- En sevdiðiniz takýmýnýzý giydiniz, aksilik o ki üzerinize viþne suyu döküldü
a-) Ne yapacaðým ben þimdi
b-) Yýkayýnca çýkar
c-) Gitti güzelim takým
7- Tatildesiniz evdekileri merak ettiniz ve telefon açtýnýz ama telefonu açan yok
a-) Bir yere gitmiþlerdir
b-) Acaba baþlarýna bir þey mi geldi?
c-) Hemen geri dönerim
8- Çok kýymetli bir eþyanýzý yanýnýzda götüremeyeceðiniz bir yere gitmek durumundasýnýz. Eþyamý...
a-) Götürmenin bir yolunu bulurum
b-) Kimseye býrakamam, oraya da gitmem
c-) Bir yakýnýma býrakýrým
9-Üstesinden gelemeyeceðim problem....
a-) Sayýsý fazladýr
b-) Yok gibidir
c-) Vardýr
10- Ýnsanlarla ilk diyalog giriþimini..........
a-) Çoðunlukla ben yaparým
b-) Bazen ben bazen onlar yapar
c-) Karþýmdakilerden beklerim
DEÐERLENDÝRME
16 PUAN VE ALTI
Soðukkanlý bir yapýya sahipsiniz. Elinizden uçan bile kurtulamýyor. Boþ durmaktan hoþlanmýyor ve sürekli bir faaliyet peþindesiniz. Tek dezavantajýnýz insanlarýn sizin bu iþ bitiricilik yönünüzü kullanmaya çalýþmasýdýr. Elbette ki eþe dosta yardým etmek güzeldir ama bu tür menfaatçi kiþilere koþturmaktan ziyade yol gösterirseniz, onlarý da tembellikten kurtarmýþ olursunuz.
17-23 PUAN
Her zaman, olaylar karþýsýndaki tavrýnýz bir olmuyor. Kimi zaman olaylarýn üstesinden geliyor kimi zaman da eliniz ayaðýnýza dolaþýyor. Tek sorununuz güvensizlik. Kendinize sürekli: "Ben bir kere problemleri çözdüysem bir kere daha.... çözebilirim" diye telkinlerde bulunmalýsýnýz. Bu arada da insanlara güven eksikliðiniz fark edilmiyor zannetmeyin. Siz tedbirinizi alýn ve güven duygusunun tadýný çýkarýn.
24 PUAN VE ÜSTÜ
Ýþlerinizi baþkalarýnýn yapmasýna alýþmýþsýnýz. Yanýnýzda birisi olmayýnca kendinizi boþlukta hissediyorsunuz. Unutmayýn ki yalnýz geldik yalnýz gideceðiz. Ayaklarýnýzýn üzerinde durmayý ve kendi iþlerinizi idare etmeyi bir an önce öðrenmenizde yarar var. Her zaman yanýnýzda birilerini bulamayabilirsiniz. Ýlk olarak panik halinizi gözden geçirin ve kendinize sakin olmayý telkinleyin. Ardýndan da elinizi taþýn altýna koyun ve kendi iþlerinizi kendiniz yapmaya ve seri olmaya çalýþýn.
Puan tablosu
a b c
1. 1 2 3
2. 2 3 1
3. 3 1 2
4. 1 2 3
5. 2 3 1
6. 3 1 2
7. 1 2 3
8. 2 3 1
9. 3 1 2
10. 1 2 3