![]()
Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan Türkiye çapýnda öðretmenler arasýnda düzenlenen Gönül Köprüsü Dilan yarýþmasýnda Þanlýurfa ilimizi temsil edecek üç eser katýlacaðýndan dolayý Þanlýurfa ilimiz olarak yarýþmaya katýlacak üç eseri belirlemek için yapýlan yarýþmada yüzlerce öðretmenin baþvurduðu yarýþmada ilk üçe girecek eserler belirlendi belirlendi. Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu müdürü Mustafa Demir’in yazdýðý “Gönül Köprüsünü Dilan’la Geçtik” eseri ilk üçe girerek derece aldý. Türkiye çapýnda düzenlenen yarýþmaya her ilden üç eser katýlacak ve ilk üçe giren eserler ödüllendirilecek. Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan düzenlenecek törenle dereceye giren öðretmenlere ödülleri verilecek. Bilindiði gibi Birecik Baðlarbaþý Ýlköðretim Okulu gerek Sosyal ve gerekse Kültürel yönden çok baþarýlý olup,daha önce Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan düzenlenen kompozisyon yarýþmalarýnda binlerce eser arasýnda 1. olmuþtu. Bu yýl Þanlýurfa da yapýlan ve 8 güreþçinin katýldýðý müsabakalarda 6 tane madalya almýþlardý. Dereceye giren güreþçiler ise Amasya’da ili temsil etmeye hak kazandý. Geçen yýl ise Baðlarbaþý köyünden ise 5 öðrenci M.Ç. Anadolu lisesini, 2 öðrenci Birecik Saðlýk Meslek lisesini kazanmýþtý. Birecik belde ve çevre köylerde en çok lisede öðrenim gören kýz öðrenci yine Baðlarbaþý Köyünde bulunuyor.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...