Yunus Emre
"Ýman iki eþit parçadýr. Yarýsý sabýr,yarýsý þükürdür."
Yunus Emre
"Ýman iki eþit parçadýr. Yarýsý sabýr,yarýsý þükürdür."
Yolu bilmeden yola gelinmez
Hakký bilmeden iþin hakký verilmez
F.soyarýk
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
''Ey Müslüman edep nedir diye sorarsan,bil ki edep; her edepsizin edepsizliðine katlanmaktýr'' MEVLANA
Eðer tamamýyla zorluklara daldýnsa, daralýp kaldýnsa, sabret; çünkü sabýr geniþliðin anahtarýdýr.
MEVLANA
GAZÝKENT ÜNÝVERSÝTESÝ
SÝYASET BÝLÝMÝ VE ULUSLAR ARASI ÝLÝÞKÝLER
''bilgi insana ceraret verir,cehalet ise küstaklýk verir.''
Madem konu güzel sözler, sözlerin en güzelini söyleyecek olan ise En Güzeldir.
Eleysallâhu bi kâfin abdeh(abdehu), ve yuhavvifûneke billezîne min dûnih(dûnihî), ve men yudlilillâhu fe mâ lehu min hâd(hâdin) (zümer suresi ayet no :36): Allah kuluna kâfî deðil mi? Durmuþlar da seni ondan baþkalarýyla korkutuyorlar, her kimi ki Allah þaþýrtýr artýk ona hidayet edecek yoktur.
özellikle kýrmýzýyla yazdýðým kýsým üzerinde yýllarca düþünülecek bir ayet.
Bir Garip Yolcuyum iþte....
senelerce sonra sana dönüþüm bir mahþer gününede rastlasa bu ölürcesine seveni unutma.
sen bana ýþýk ver yeter bende filiz çok
Ey Allah'ýn Resulü! dedik, mü'min korkak olur mu?" "Evet!" buyurdular. "Pekiyi cimri olur mu?" dedik, yine: "Evet!" buyurdular. Biz yine: "Pekiyi yalancý olur mu?" diye sorduk. Bu sefer: "Hayýr!" buyurdular.
(Muvatta, Kelam 19)
Biri diðerine ihanet etmediði müddetçe iki ortaðýn üçüncüsü ben olurum. Biri arkadaþýna ihanet etti mi ben aralarýndan çekilirim.(Ebu Davud, Büyu 27
Ýnsanlýk maddi kalýptýr sanma;Ýnhsanlýk keremdir,iyi ahlak sahibi olmaktýr.Önce ilim ,sonra amel sonrada hüner gerek.Kýrmýzýlý,mavili boyalarla, duvarlarada insan resmi çizebilirsin.Eger bir erdemi ,keremi ve kemalatý yoksa Adem oglunun duvara nakýþýndan ne farký kalýr?
Dünyayý ele alýp para sahibi olmak hüner degildir.Yapabiliyorsan BÝR GÖNÜL ELDE ET.
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM