Nizip Ýlçe Müftüsü Cengiz Yaðcý, Muharrem ayýna girdiðimizi belirterek tüm Ýslam aleminin Muharrem ayýný kutladý. 'Peygamber efendimizin Aþure günü de dahil, bu ayda oruç tuttuðunu belirten Nizip Ýlçe Müftüsü Cengiz Yaðcý Muharrem ayýnda oruç tutmanýn önemi hakkýnda bilgiler verdi. Nizip Ýlçe Müftüsü Cengiz Yaðcý yaptýðý açýklamada sözlerine þöyle devam etti; Muharrem ayýna girmiþ bulunuyoruz, “Arabi aylarýnýn ilki olan Muharrem ayý Feyz ve bereket ayýdýr. Ýlahi ihsan ve ikram ayýdýr. Bu ayýn birinci günü hicri takvime göre yýlbaþýdýr. Ýslam tarihinde Hürmet edilmesi gereken aylar; Muharrem, Recep, Zilkade ve Zilhicce olarak bilinmektedir. Kur’an-ý Kerim de Fecir Suresi 1-2’nci ayetlerinde Cenab-ý Hak “Fecre ve on geceye yemin olsun” buyurmaktadýr. On geceden maksadýn, Bayramý da içine alan Ramazan ayýnýn son on gecesi, Kurban Bayramý da dahil Zilhicce ayýnýn ilk on gecesi ve Muharrem ayýnýn ilk on gecesi olarak Müfessirler Tefsir ve yorum yapmýþlardýr. Bu gün ve geceler Allah’ýn rahmet ve maðfiretinin yoðun olarak idrak edildiði zamanlardýr Muharrem ayýnýn onuncu günü baþlayan aþure gününün kültür hayatýmýzda önemli bir yer tutuðunu söyleyen Nizip Ýlçe Müftüsü Cengiz Yaðcý, Hz. Adem ve Hz. Davud’un tövbesinin kabul edildiði, Hz. Nuh’un, Hz. Yusuf’un, Hz. Musa’nýn kurtulduðu ve Hz. Ýsmail ve Hz. Ýsa’nýn o gün doðduðu, Hz. Eyyub’un þifa bulduðu rivayet edilmektedir dedi. Bu günde hatýrladýðýmýzda Ýslam dünyasý olarak yüreklerimizde derin elem oluþturan Kerbela Vakasý da on Muharrem de vuku bulmuþtur. Bir daha böyle bir acýnýn yaþanmamasý temennisi ile baþta Hz. Hüseyin ve Kerbela þehitleri olmak üzere bütün þehitlerimizi rahmetle anýyorum diyen Nizip Ýlçe Müftüsü Cengiz

Yaðcý son olarak Ýsrail’in Filistin’e yönelik saldýrýlarýna da deðindi. Bu vesile ile yeni yýlýn ülkemize ve dünyaya huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Filistin’de cereyan eden insanlýk dramý da bizleri derinden üzmektedir, yarýn Cuma Namazý sonrasý Filistin yararýna baðýþ toplanacaðýný kaydederek tüm Ýslam aleminin ve Nizip Halkýnýn Muharrem Aylarýný tebrik ediyorum dedi.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...