Yöremizin en meþhur yemeklerinden biridir.Yazýn el arabalarýnda satýlýr. Yazýn kurutulur,kýþ mevsiminde soframýzda yer alýr.
![]()
MALZEMELER:
- 40 adet kurutulmuþ dolmalýk acur
- 3 bardak pirinç
- 250 gr kýyma
- 2 adet soðan
- 4 diþ sarýmsak
- 1 yemek kaþýðý domates salçasý
- 1 yemek kaþýðý biber salçasýtuz,karabiber
YAPILIÞI :
Dolmalýk acurlar sýcak suda yumuþayýncaya kadar haþlanýr.Bir yanda pirinci yýkar,Soðan ve sarýmsaklarý ufak ufak doðrarýz.Yýkanmýþ pirince doðranmýþ soðan ve sarýmsaðý ilave ederiz.Diðer malzemelerimizi içine karýþtýrarak içimizi hazýrlamýþ oluruz.Acur dolmamýzý hazýrladýðýmýz içle doldurur,tencereye dizeriz.Üzerine 5 subardaðý sýcak suilave ederiz.Yaklaþýk 1 saat kadar piþiririz.10 dakika dinlendikten sonra üzerine sarýmsaklýyoðurt ilave edilerek sýcak servis yapýlýr.