![]()
CHP’nin Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Mustafa Yýlmaz adaylýk baþvurusu yapmayacaðýný söyledi. Milletvekilliðini býrakma kararýyla birlikte siyaseti de býrakma kararý aldýðýný belirten Yýlmaz, yaptýðý açýklamada Genel Merkez tarafýndan aday gösterilmesine raðmen ýsýnamadýðýný ve adaylýk baþvurusu yapmayý düþünmediðini söyledi.
Mustafa Yýlmaz’ýn haftalar önce CHP Genel Merkezi tarafýndan Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkanlýðýna aday gösterilmesine raðmen bitmeyen tartýþmalar Yýlmaz’ý kýzdýrdý. Yýlmaz yaptýðý açýklamada adaylýk baþvurusu yapmadýðýný ve yapmayý da düþünmediðini söyledi. Þehitkamil Eski Belediye Baþkaný Ahmet Yýlmaz’ýn “Mustafa Yýlmaz önseçimin ve aday olmak isteyenlerin önünü týkadý” þeklindeki açýklamasýný hatýrlatan Yýlmaz “Aslýnda bunlara kýzdýðýmdan deðil, artýk baþvuru yapmayý düþünmüyorum. Varsa aday çýksýn” dedi. CHP Genel Merkezi tarafýndan adaylýðýnýn çok erken açýklandýðýný belirten Yýlmaz þöyle konuþtu; “Açýklamayýn dememe raðmen açýkladýlar. Ama olmuyor. Ben milletvekilliðini býrakýrken siyaseti de býraktým. Genel Merkez adaylýðýmý açýkladý ama kendimi zorluyorum fakat ýsýnamýyorum. Resmi adaylýk baþvurusu yapmayý düþünmüyorum. Resmen baþvurmazsam da aday olmama imkan yok” Siyaseti býraktýðýný belirten Yýlmaz ýsrarlar üzerine adaylýðý kabul ettiðini vurguladý. Genel Merkez’e 15 Ocak’tan önce isminin açýklamasýný istemediðini söylemesine raðmen açýklamanýn yapýldýðýný ifade eden Yýlmaz adaylýk baþvurusu için önünde birkaç gün olduðunu ancak baþvuru yapmak istemediðini tekrarladý.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...