Kül Pisii
Bir Vaðýtlar Güzeller Güzeli Bir Gýz Varmýþ.
Anasý Gecinince Bubasý Yeeten Evlenmiþ.
Övey Anasýda Siftah Evliliginden Olan Ýki Gýzýynan Gelip Eve Yerlesmis.
Bu Ýki Öz Bacý Olan Kýz Bizim Gýzdan Hec Hoslasmiymýs.
Odasýnda Ki Zubunlarýný Felan Mahmile Doldurup Sakliylarmýs.
Kýzda Zubunu Fistaný Ariykan Kerc Ediyler,Kýza Gö..Leriyle Gülüylermis.
Ona Bacý Gibi Davranmak Söyle Dursun Ammel Beter Gýza Saceetleniyler.
Evin Bütün Ýslerini Kýza Yaptýrtiylarmýs.
Zýlýha Tahayý Ac,Zýlýha Bartýclarý Yýka,Zýlýha Bulaþýklarý Yu Diyip Diyip Gýzý Calýstýriylarmýs.
Ev Ýsleri Bitse Bile Gýzý Oturtmiylarmýs.
Agsamleynn Mýtfakta Sönmekte Olan Ocaða Biraz Hazvel Atýp Isýnmaya Çalýsiymýþ.
Bu Yüzden Diger Bacýlarý Ona Kül Pisii Dýye Lagap Dakmýslar.
Burgun Bu Ýki Kýzbacýlara Sarayda Verilecek Bir Balo icin Davatiyya Gelmis.
Güccük Olan Daha Yýlanmýþ.
Abla Çaðrýldýðýn Yere Get :Cagrýlmadýgýn Yere Görünme Dimis.
Heyecandan Deli Erdala Dönmüþler
-Çünkü Prens Artýk Vagtý Geldi Ben Evleniym Coluga Cocuga Karýsiym istiymis,Ýkimizden Birini Seçer Diye Düþünmüþler.
Tandýrýn icinde Böyle Hayale Dalarak Osura Osura Uyumuþlar.
Sabehten Kuþluk Vagtý Kalkmýþlar.
Genner Genneri Güzellestirmek icin Kollarýný Cemlemisler.
Vakattt Külpisinin Aksine yeen Cirkýnlermis Yüzlerine Meymenet Yokmuþ Bu Yýlanlarýn!
Balo Aksamý Bacýsý Olacaðý Övey Bacýlarý Gettýkten Sonra ;
Külpisii Süllümün Basýnda Oturmuþ Hayattaký Kapýnýn Zýrzasýný Acýp Bekmezlerin Masbanasýna Bakýp Agliymýs.Sonra Mahalleden Gecen Bir Arvat Külpisiinin Sesýný esitmis,Icerý Gýrmýþ.
--Nen Aglýyn Gýz Noldu Saa Dimis.
Külpisii Kadýna Bakmadan Nafýya Bacý Bende Baloya Getmek istiyym Orda Sendýkler Toplandý emme Ben Burda Kaldým Demýs.
Kapýdaki Arvat Ne Nafiyasý Ben Peri Ananým.
--Beni Nafýyayla Karýþtýrma Demýs.
Külpisiii Bakmýþ ki Çok Güzel Bir Arvat Kapýnýn Önünde Dingelmýs Gennisine Bakiy;apisip Kalmýþ,
Peri Arvat Pisiie Dimis:Vagýt Çok Geç Oluy Sen Hemen Didiklerimi Yap
Kýz Ne Yapýyým? Peri Arvat Ölnünün Körünü Yap Sýsekalasýca Demiþ Ve Eklemýþ Hemen Bana Bir Balgabagý Getir :
Peri Arvat Gabaga Deyneni Deðirmiþ;Kabak Hemen At Arabasý Olmuþ.
Külpisii Hayretle La Bu Ney Dimis.Peri Arvat Gene Külpisine Seslenmiþ;
Bana Böyük Bir Cardýn Yakala Dimis:Külpisii Cardýný Yakalamýþ Peri Cardýna Deyneni Batýrmýþ Cardýn At Olmuþ.
Kül Pisii Bu Sefer Abbilleyyyyyyy Aboooowww Peri Ana Sen Neler Yapiyn Beylen.
Peri Arvat Simdi Bee 6 Tana yilana agiveren Bul Dimis.
Külpisii yilanaagverenleri Tek Tek Yakalamýþ Arvada Getirirken Ayriyetten Sokraniymýþ,
Su Peri Arvada Bak Hele Degneee Dürtünce Herþeyi Degistiry Ama yilanaagverenleri Yakalamayý Bilmiy Bana Yakalatiy Bu Nasýl Arvat Bunda Herif Durmaz Gennini Beðenmiþ Bu Þarmýta Edebsiz Dýymýs.
Peri Arvat yilanaagverenleri Dürrtmüs yilanaagverenler At Arabasýnýn Arkasýnda Bakýcý Olmuþlar:
Sonrada Kül pisiinee Degneee Batýrmýþ:Külpisii -- Elin Kýrýla Peri Ana Etimi Deldin Cýgerýn Döküle Dimiþ Ama Çok gözel zubunluklar içinde Bir Kýz Olmuþ:Ayagýndada Ýki Tane Cýncýktan Ayakkabý Parýl Parýl Parliy Yalp Yalp Ediymis...
Peri Arvat--Gýz Bah Hele Sana Bir Diycem Var Dimis .Külpisii
-- He Söyle Ne Diyin Demýs...
Karakara Dert Diym yetmiyesice kan sicasica Hele Beni Eyý Dinle Dimiss:
Saat 12den Önce Eve Gelicen Sendýklerýn Icýnde sekiliycen Eve Geldikten kerri , Sonra Gabak Falan Hepsi Eski Halýný Alacak.
Gece Külpisii Balonun Yýldýzý Olmus.Zubunlugunu Çok Begenmisler Bu Kumasýn Yeri Ney Anam Diye Gelip Kýzý Elliylermis
dÝken Terziyi Soruylaarmis,Kýzda Mahsustan Diymis Ben Bunu Attaralide Tarzý Mislime Dikdirdim
Herifler Külpisiginden leylim sekmek Icýn Birbirinden Dövüþüylermis,Pos Býyýklý Herifler Kýzýn Yanýna Yaklaþýp Telefonunuz Türksel mý Telsýmmý Diye Soruylar ;
Kýzda Benim Telefonum Telsým 5 Dakkasý Bir Kontur Geri Kalanýda Belese Gelýy Diyip,
Ama Bubasý Çok Huylaniy Diye Numarasýný Vermiycegini Söyliymis.
Prens Kül Pisiinii Görür Görmez Asýk Olmuþ:.
Bu Ney La Boynuzmu Dakacayik Her Önüne Gelen Kýzý Kaldýrýy leylim sekiy Bundan Kelli pisiinen leylim sekmeyi Yasakliym Dýmýs.
Külpisii Tam 12De Evde Olmasý Gerektigi Hatýrýna Gelmýs Ve Hemen Sendýklerýn Arasýndan kaca kaca cikmis.eve varir varmaz amaci .abdeshanaya getmekmis.elleham baloda yidigi tahir ustanin kelle pacasi ve ancakentin dimiski üzümü kizi amel etmis... ve Yola Koyulmuþ.
Prens Arkasýndan Getmesene Gýz Ne Bu Acelen Tabakhanaya Bokmu Yetýstýrýyn Demýs:
Ama Külpýsýgý Kulagasmamýs Yoluna Devam Etmýs:
Yoldayken Saat 12Yý Gecmýs Eskýfýstanýna Pullu Yýrtýk Zubunluguna Gerý Dönmüþ,
Geriye Kala Kala Elýnde Bir Cýncýk Ayakkabýnýn Bir Teký Kalmýþ.
Öte Teký Nerde Kaldý Acep Diye Söylenip Zýrlýymýs.
Oysamki Gýzýn Ayakkabýsýnýn Teký Sarayda Süllümlerýn Altýnda Bulunmuþ:Ertesi Sabah Sabah Prens Ev Ev Dolaþýp Cýncýk Ayakkabýnýn Bulduðu Tekýný Kýzlarýn Ayaðýna Denetýymýs:
Ayaðýna Gelmýyenlere Ayaðýnda Maþallah Katýr Ayaðý Gibi Diyip Bozup Atýymýþ.Ben Bu Ayakkabýnýn Asas Sabýný Bulamassam Nünnü Cuma Gibi Saðda Solda Gezer Dolaþýrým Dalý Divane Olurum Dýymýs
Öyle Derken Külpisiinin Evine Gelmýsler.
Övey Bacýlarý Ayakkabýyý Deniylermýs
.Ama Bir Turlu Olmuymus.Prens Hay Þeytan Kör Gözüne Nalet Diyip Övey Bacýlara Ýki Sille Cekmiþ.
Külpisii icinden Kýs Kýs Gülüp Eyyi Oldu Nasýl Sapan Sakýrtýsý Gýbý Ses Geldi Oh yureem buz kimin oldu Díymýs
Prens Tam Evden Çýkacakken Külpisiini Hýzmetcý Zubunuyla Yamacýnda Dikilirken Görmüþ:
Hele Gelde Birde Sen Sunu Gecir Ayana Gelcekmi Gýz Dimis.Ordan Övey Bacýlarý
---prens ammi Ne Diysiz Ne Münasebet O Bir Hýzmetcý Dýmýsler:
Prens
---Sýz Hösün Bakýyým Yoksa Ben Sýzý Höstürmeyý Bilirim Ha Dýmýs.
Külpisii Lastik Cýzmalarýný Çýkartmýþ Ayaðý Kokuymuþ Ama Çaktýrmadan Prense Osurdunmu Nettin La Demýs:
Prens Duyar Duymazdan Gelmýs...
Cýncýktan Ayakkabý Kýzýn Ayaðýna Harp Diye Oturmuþ.
Prens Sevýncten Deliye Dönmüþ:Hemen Külpisiine Evlenme Teklifini Etmýs
Benimle Evlen Gýz 10 15tene Uþak Devsek Yaparýk .hemen izinnamada cikaririk .nufus mödürü heyri bizim köylü bir satil yogurdunan hallederik dimis
Külpisii Bu Zamanda 15 Uþaða Kim Bakcak.Anan Kennama 15 Tenemý Dogurduký Bende Doguruym Demýs Ama Evlenmeyý Kabul Etmýs.
Dügünlerý Kör Nurunun Orkestrasýyla Parkýn Altýndaki Kütüphana Düðün Salonunda Olmuþ:Sendýkler Sýðmamýþ salona
H. Kalkan
Almanya
24 aralik 2008