Aþaðý obalýlar...Yukarý obalýlar...
-Aðey nerelisin ?
-Nizip'liyim
-Hangi köyünden ?
-Köyünden del aðey,içindenim..
-Aþaðý obalýmý yoksa yukarý obalýmýsýn ?
-Yukarý obalýyým aðey...
Eskiden bir Nizip'liye nerelisin dendiði zaman,konuþma esnasýnda yukarý oba veya aþaðý oba muhabbeti muhakkak geçerdi...
Malum, Nizip o zamanlar iki bölge halinde zikr edilirdi...Aþaðý oba ve yukarý oba olarak...Aðaþý oba, tahtani mahallesi ve civarý olarak kabul görürdü. Eski dilde ''taht'' aþaðý manasýna gelmesinden dolayý bu adý almýþtýr. Yukarý oba ise fevkani mahallesi civarýndan ibaret olup ''fevk'' yani yukarý manasýndan bu adý almýþtýr..Bununla alakalý daha önce konular açýlmýþtý ancak,ben þuraya dikkat çekmek istiyorum...Çocukluðumuz...
Evet , çocukluðumuzda bazen sokak kavgalarý ederdik,bazen öyle kavgalar ederdikki,ne için kavga ettiðimizi bile bilmedenHani biz yukarý obalýyýz yaa,aþaðý obalýlarla kavga etmek sanki bir görevdi bizim için...Aklýma geldikçe gülmekten krizlere giridiðim bu kavga olaylarý,çoðunuzun çocukluðunda yaþanmýþ tatlý birer hikayesi vardýr. Aþaðý ve yukarý oba ikileminin bir ayrýlýk semboli olmadýðýný, hatta ilçemiz tarihine deðiþik bir enstantane olarak geçtiðini yaþýmýz ilerledikten sonra öðrendik. Çocukluðumuzdaki kavgalarýmýzda tatlý birer aný olarak kaldý. Sözlerimi þuraya getirmek istiyorum ;
Nizip.com sitesinde onbinlere varan bir üye kitlesine sahip olduk,kimimiz yukarý obalýyýz,kimimiz aþaðý obalý... Fakat aþaðý oba ve yukarý oba adýnýn, çocukluðumuzdaki kavga etme nedenleri gibi algýlayýp, halen, büyümek ve ve bu tarihi gerçeði anlamak istemeyen üyelerle dolu. Halen basit mevzular yüzünden biribirinin kalbini kýran ve çocukça kavga etmekten baþka bir þey yapmayan,sitemizin aþaðý ve yukarý oba sakinleri ; Bence artýk büyümenin zamaný gelmedimi ?