Bir Baþka Açýdan 24 Kasým Öðretmenler Günü
Ben baþta çaðlar üstü öðreticilik vasfý olan,en büyük öðretici 1400 küsür yýldýr öðretmenliði taktir gören, takip edilen ,uyguladýðý insan yetiþtirme modeline ,özellikle bu çaðda daha fazla ihtiyaç duyulan,en büyük öðretici Hz.Muhammet (s.a.v.)’inhuzurunda tüm öðretmenlerin öðretmenler gününü kutlarým. Bir teklifim var:
-Eðer yoksullarla paylaþmayý istiyorsak -Yeryüzünde adeleti istiyorsak
-Dünyanýn dört bir yanýnda akan kaný durdurmak istiyorsak
-Hastasýný müþteri deðil þifa bekleyen biri olarak gören doktor görmek istiyorsak
-Müþterisini aldatmayan esnaf istiyorsak
-Öðrencisine þefkatle yaklaþan öðretmen istiyorsak
-Emanete hiyanet etmeyen yönetici istiyorsak
-Komþusu aç ikan kendisi tok yatmayan insan istiyorsak
-Mutlu aileler ,mutlu bireyler ,mutlu tolum istiyorsak
-Dünyanýn öbür ucundaki aç ,yoksul, eðitimden , uzak evsiz barksýz insanýn derdiyle dertlenecek ruh olgunluðuna eriþmiþ bireyler istiyorsak Cinnet geçirip çocuðunu boðan babalar istemiyorsak Tinerci gençler istemiyorsak Hýrsýzlarý görmek istamiyosak Hortumcu yöneticiler istemiyorsak Mutsuz aileler,mutsuz bireyler,mutsuz toplum istemiyorsak Kýsaca cinnet geçirecek duruma gelmiþ toplum istemiyorsak Öðreticilik vasfýyla çaðýnasadet asrý dedirten bir þahsýn manevi huzurundaeðilerek Diyorum ki; Öðretmenler ( bütün babalarý ve anneleri de öðretmen kabul edersek)" Gelin bu yýlki öðretmenler günündeçaðlarý aþan öðretmenineðitim felsefesini, pedegocik formasyonunubir inceleyelim.Bu çaðýn insanýnýnbuna çok ihtiyacý olduðu kanýsýndayým