Evet merhum Turgut Özal Nizip' e geldiðinde ben 7-8 yaþlarýndaydým. Arka tarafta duvarýn dibinde, babamla beraber ,elimde dondurma oturuyodum![]()
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
O yýllarý þimdiki gibi hatýrlýyorum. Rahmetli o görkemli ve muhteþem kalabalýðý karþýlamayý görünce,sevincinden seçim otobüsünün üzerinde çok sevdiði türkü olan SÝZE SELAM GETÝRMÝÞEM türküsünü ilk kez Nizipte okumuþ, ayrýca göbek atmýþtýr. Gökyüzünde H.Celal Güzel için kanatlarýnda ismi yazýlý olan uçak ve Zeplin gösterisi ile muhteþemdi. Sanýrým þimdiye kadar Nizipte böyle bir Miting düzenlenmemiþtir. Ömer Pekmez abimizden iþittiðime göre bundan sonraki seçimdede Nizipte ANAP baþarýlý olursa ÝL sözünü verdiðini iþitmiþtim. Rahmetli Özal, Mustafa Taþar ve aramýzda bulunan Hasan Celal Güzel, Ünal Yaþar aðabeyimiz ve Vehbi Dinçerleri görmek beni çok mutlu ederken birazda hüzünlendim. Resimleri ekleyenlerin ellerine saðlýk sayenizde bizlere Nostalji yaþattýðýnýz için....
'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayý,
öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeðe tercih ederim'
O mitingte bende vardým, miting bittikten motorsiklerle konvoyu takip ettik sonra eski antep yolunda sanýrým turlunun orada seçim otobüsünü durdurdu, rahmetli gençlere kaset daðýttý o zaman elini bende öpmüþtüm. Allah gani gani rahmet etsin, nur içinde yatsýn, mekaný cennet olsun.
Merhum;''Ben öldükten sonra kýymetimi anlayacaklar.''demiþti.Hakikatende ensert muhalifleri bile Özal'ý ve fikirlerini sahiplendiler.Özal baþbakan olmasaydý,bu ülke 'yedi defa geldim altý defa gittim diyen'Ýslamköylü çoban sülü'nün hikayelerini dinleyerek bir arpa boyu yol alamamýþtý belkide.Çað atlamýþ Türkiye yerine,Suriye gibi bir üçüncü dünya ülkesiydik büyük ihtimal.Allah Rahmet eylesin,topraðý bol olsun.
dayak yiyen þoför abimizi unutmayalým. o günü unutmadýk, bende ordaydým, her gelen söz verdi ama tutmadýlar yalanmý?
rahmetli özalýn ülkemize kazandýrdýgý kadar kaybettirdigi þeylerde çok oldu. yinede nur içinde yatsýn
sen bana ýþýk ver yeter bende filiz çok