Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi'nin baþarýlarý Nizipliler tarafýndan takdir ediliyor. Nizip'te Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt baþkanlýðýndaki Milli Eðitim camiasý ve Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdüresi Suna Sertpolat ve ekibi baþta Ýl Milli Eðitim Müdürü Süleyman Þiþman olmak üzere her kesimden takdir topluyor.
Nizip'te bir ilki gerçekleþtiren Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürlüðü ile Türkiye Ýþ Kurumu Gaziantep Ýl Müdürlüðü ile gerçekleþtirilen GAP Eylem Planý-2 çerçevesinde kendi iþini kuracaklara yönelik iþ gücü yetiþtirme eðitimlerinin verilmesi amacýyla "Sedef Kakmacýlýk" ve "Triko Konfeksiyon Eðitimi" kurslarý açýldý.
Kursa katýlacak olan kursiyerlere Gaziantep Ýþ Kurumu tarafýndan 12 YTL, yýlbaþýndan sonra ise bu miktar 15 YTL olarak günlük harçlýk verilecek. Triko kursiyerleri 800 saat, sedef kakmacýlýk kursiyerleri 400 saatlik eðitime tabi tutulacak. Triko ve Sedef Kakmacýlýk kursunun açýlýþ töreninde bir konuþma yapan baþarýlý müdire Suna Sertpolat;"Eylül ayý itibariyle 316 kurs ve 6000 kursiyer kurslara devam etmektedir. ÖSS sýnavlarýna hazýrlýk kurslarýna 2000, SBS sýnavlarýna 1500 kursiyerin katýldýðýný söyledi. Açýlýþta, müzik ve oyun gösterileri sunuldu. Açýlýþa Ýl Milli Eðitim Müdürü Süleyman Þiþman, Gaziantep Ýþ Kur Müdürü Besim Eviz, Nizip Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, Nizip Cumhuriyet Baþsavcýsý Mahmut Arslan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluþlarý ve kursiyerler katýldý.
![]()