12 Eylül öncesi terör ve anarþi tüm Türkiyeyi etkisi altýna aldýðý gibi Nizibimizide etkisi altýna almýþtýr. Okullardaki boykot liselerden orta okula kadar sýçramýþtýr. Her yerde kan dökülüyordu, kimse sokakta tek baþýna gezip dolaþamýyordu. O yýllar sýk sýk hükümet istifa eder yada erken seçim olurdu. Yine erken seçim için genel baþkanlar Tüm Türkiyeyi gezip mitingler düzenleyip etkili konuþmalar yapýyorlardý.
Bundan 31 yýl önce, 3 Aralýk 1977 yýlýnda, o yýllarýn CHP genel baþkaný rahmetli Bülent Ecevit, Nizipteki Atatürk heykelinin olduðu yerde miting konuþmasý için gelmiþti. O yýllarda belediye baþkaný rahmetli Mustafa Kökmen, milletvekili Emin Altýnbaþtý. Ben o yýllar Saðlýk Eczanesinde çýrak olarak çalýþýyordum. Postanenin orada fýstýk hali vardý. Fýstýk halinde o yýllar ülkü ocaðý vardý. Ülkü ocaðýndaki bir gurup Ülkücüler, Bozkurt bez afiþini fýstýk hali ile karþýsýndaký Saatçý Mesutun binasýna çekmiþlerdi. Rahmetli Bülent Ecevit eþi Rahþan Ecevit, Milletvekili Ali Topuz ve diðer milletvekilleri, postanenin oraya geldiklerinde binaya çekilmiþ Bozkurt afiþini görünce, bunun indirilmesini aksi taktirde onun altýndan geçmeyip miting yapmayacaðýný söylemiþlerdi. Güvenlik güçleri bez afiþi indirmek için müdahele edince orada kýzýl kýyamet kopmuþ. Ordaki bir gurup ülkücü gençler Bozkurt afiþini indirtmeyiz diyerek, orada bulunan kahvenin kömür ve odunlarýný seçim otobüsünde bulunanlara atmýþlardý. Güvenlik güçlerin otomatik silahlarla havaya ateþ açmalarý bile, odun ve kömür atmalarýný egellememiþti . Bu arada atýlan odun ve taþkömürlerden birisi milletvekili olan Ali Topuz'a isabet etmiþ kafasý yarýlmýþtýr. Güvenlik kuvvetleri asayiþi saðladýktan sonra Ecevit miting meydanýna girmiþ ve ilk konuþmasý "Doktor yokmu ? Doktor yok mu?" demiþtir. Milletvekili Ali Topuz tedavi edildikten sonra otobüse binmiþtir. Ecevitin miting konuþmasýndan sonra olaysýz bir þekilde halk daðýlmýþtýr. Bu üzücü vede tatsýz olay o yýllarda gazetelere geniþ haber olmuþtur.
Allah o yýllarý tekrar bizlere yaþatmasýn diyorum. Bende bu gün 3 aralýk diyerek bu tatsýz üzücü hatýramý sizlerle paylaþayým dedim.....