Bu baþlýk altýnda Nizip'in çözülmesi gereken acil sorunlarý toplayalým diye düþündüm, malum belediye seçimleri yaklaþýyor belki adaylarý bu konularda aydýnlatýp çözüm bekleyebiliriz.
Daha önce bazý baþlýklarda tek tek sorunlar dile getirlilmiþ ama bence hepsini tek baþlýk altýnda toplamanýn faydasý olabilir.
Benim gördüðüm sorunlar:
-Nizip'in bir müzesi olmasý ve zeugmanýn burada sergilenmes,
-Nizip içindeki tarihi binalarýn acil olarak restorasyon çalýþmalarýnýn baþlatýlmasý,
-Nizip ten çevre ilçelere,illere ve köylere çalýþan minibüslerin halk otobüsü statüsüne kavuþturulup bir düzene sokulmasý ve bunlarýn bir garajda toplanmasý,
-Nizip'in cadde ve sokaklarýnýn bir düzene sokularak çevre düzenlemesinin yapýlmasý,
-Nizip'e bir üniversite kurulmasý,
-Nizip tren istasyonunun ve çevresinin düzenlenmesi (Ben yýllarca Ýstanbuldan Nizip'e trenle yolculuk etmeyi hayal etmiþimdir, en son 4 sene önce buna kalkýþtým Ýstanbuldan Gaziantep'e tam 36 saatte geldim)
-Þehir içine taksi konmasý,
-Otobanýn Nizip çýkýþýnýn düzenlenmesi, yani batýdan Nizip'e bir çýkýþ verilmesi,
-Birecik barajýnýn isminin Nizip barajý olarak deðiþtirilmesi için çalýþma baþlatýlmasý en azýndan zeugma barajý olabilir.
-Sebze meyve halinin taþýnmasý,
Bu sorunlarýn bir çoðu daha önce dile getirilmiþti ama hepsini bir arada görmek iyi olur sanýrým,herkes gördüðü sorunlarý yazarsa bu sorunlar mutlaka yerel yöneticilere ulaþacaktýr.