![]()
Avrupa sosyetesinin ünlü ismi, oyuncu Prenses Ira Von Fürstenberg, Gaziantep Mozaik Müzesi’nde sergilenmekte olan Zeugma mozaiklerine hayran kaldý.
Suriyenin Halep Þehiri Ýtalyan Konsolosu Mr. Georges Antaki'nin davetlisi olarak gittiði Halep dönüþünde, Gaziantep'i ziyaret eden Prenses Ira Von Fürstenberg'e Gaziantep'teki gezisinde Büyükþehir Belediyesi ev sahipliði yaptý. Kale çevresi baþta olmak üzere bir çok tarihi mekaný gezen Prenses Fürstenberg, Mozaik Müzesi’nde sergilenmekte olan mozaiklere hayran kaldýðýný söyledi. Fürsteberg, “Gaziantep'e çekinerek ve ürkerek geldim. Tipik bir Ortadoðu þehri bulmayý beklerken, karþýmda Avrupa þehirleri kadar modern bir þehir gördüm. Þaþkýnlýðýmý gizleyemedim” dedi.
Gezi sonrasý kendisine ikram edilen yemekleri çok lezzetli bulduðunu belirten prenses, restorasyon çalýþmalarý tamamlanan tarihi Antep Evleri’nin fiyatlarýný sordu. Prenses Ira Von Fürstenberg, Gaziantep'i tekrar ziyaret edeceðini özellikle vurguladý.
Büyükþehir Belediye Baþkaný Asým Güzelbey ise, “Gaziantep'in tarihi dokusunun canlandýrýlmasýnýn turizme yapacaðý katkýya büyük önem veriyoruz. Bakýnýnýz, þehrimiz artýk prensesleri bile aðýrlýyor. Bu, gelecekte Gaziantep'in sanayi kadar turizmde de ön plana çýkacaðýnýn belirtileridir” diye konuþtu.
Devami...